play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Mex Rádió A kedvenc rádióm!

  • play_arrow

    Mex Mulatós Mulatós csatorna

  • play_arrow

    Mex Retro Mex Retro csatorna

  • play_arrow

    Mex Rock Mex Rock csatorna

  • play_arrow

    Mex KPOP KPOP csatorna

  • cover play_arrow

    Mex Délelőtt Vendég: Ács Bernadett Bettina 2024.04.26. Mex Délelőtt Vendég: Ács Bernadett Bettina 2024.04.26.

PR Cikkek

Nyers boldogság

today2023.03.01.

Background

Varga Istvánnal a Nyers Séffel rendszeresen találkozhattok itt és a rádión csütörtökönként, ma sikerült elcsípnem pár percre, hogy megtudjam hol is futhatunk vele össze tavasszal és milyen volt a nemrégen megrendezett Séf Verseny.

Istvánt nem kell bemutatnom az olvasóknak szerintem, hisz minden csütörtökön hallhatjuk a Gasztro órában, ahol izgalmas történeteket mesél el nekünk és szuper tanácsokat ad a nyers-vegán életmódhoz. A Csak a mentes karácsonyi fesztiválján volt szerencsém személyesen is találkozni vele és megkóstolni a szuperfood energiagolyókat, valamint a glutén- és laktózmentes vegán tortát. Én mint aktív húsevő kis szkeptikussággal fogadtam, de legnagyobb meglepettségemmel annyira ízletes és finom volt, hogy azóta már itthon is elkészítettem a Nagyon csokitorta névre keresztelt tényleg nagyon csokis tortát. A receptjét a Nyers Séf online kurzuson sajátítottam el, amit ti is megtehettek – számos más recepttel legyen akár leves vagy főétel – ha feliratkoztok rá.

Visszatérve kicsit a Csak a mentes Séf Versenyére.

Idén ötödik alkalommal rendezték meg az év Mentes Séf Versenyét. Varga Istvánt hatalmas öröm érte amikor megtudta idén is ott lesz a zsűrik között, ugyanis eddig minden mentes séf versenyen zsűrizett. Mint mindenhol itt is voltak kiemelkedő és kevésbé jól sikerült ételek, de összességében megint páratlanra sikerült a Csak a mentes rendezvénye. A METRO Gasztroakadémia adott otthont a nagyszabású rendezvénynek, ahol az amatőr kategória első helyét Sasinszki Szilvia nyerte el. Padlizsán schnitzert készített herby kuszkusszal valamint tahini szósszal és fehérrépapürével és természetesen vegán verzióban került a zsűri elé a desszert is, ami nem más volt mint egy Fekete-erdő torta.

Éppen, hogy végetért a Séf verseny, máris az RS konyhabútor kiállításán futhattunk össze Varga Istvánnal, ahol vasárnap ismét megmutatta nekünk a mentes finomságokat és szuper tippeket osztott meg a közönséggel.

Március a nők hava, márcsak a nőnap miatt is és ezt István sem felejtetti el, de mindenben a pozitívat látva úgy gondolta, hogy nemcsak a hölgyeknek kedvez, de jótékonykodik is, így született meg a március 10. megrendezésre kerülő Kence-est. A jótékonysági rendezvény a Zöld Akciócsoport levegőtisztasági kampányának támogatására jött létre. A program keretében hét nagyszerű és egészséges, kizárólag minőségi gluténmentes, növényi alapanyagok felhasználásával készülő ételt tanulhatnak meg elkészíteni a résztvevők, ami 6 kence/szendvicsfeltét + 1 desszert. A workshop különlegessége, hogy Varga István az egész bevételt a Zöld Akciócsoport által tavaly indított „Ne pöfögj!” kampány folytatására ajánlja fel. A kampány célja óvodák, iskolák elé kihelyezett szemléletformáló táblákkal felhívni az autóval várakozó szülők figyelmét a kipufogógázok káros hatásaira. Az est végén minden résztvevő ajándékkal tér haza. Mindehez most egy jótékony 15.000 forintos adománnyal juthatnak hozzá a workshop résztvevői.

Április első hétvégéjén pedig ismét Csak a mentes fesztivál, méghozzá húsvéti kiadásban a megszokott RAM Színházban Budapesten a Kárpát utca 23 szám alatt, ahol természetesen ismét ott lesz a Nyers Séf és mi is!

Addig is nézzétek meg Varga István a Nyers Séf idei évét pár képben

Written by: Lantai Tamás

Post comments (0)

Leave a reply


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!