play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Mex Rádió A kedvenc rádióm!

  • play_arrow

    Mex Mulatós Mulatós csatorna

  • play_arrow

    Mex Retro Mex Retro csatorna

  • play_arrow

    Mex Rock Mex Rock csatorna

  • play_arrow

    Mex KPOP KPOP csatorna

  • cover play_arrow

    Élhetőbb világ Kulcsár Ildikóval - Április 23. Élhetőbb világ Kulcsár Ildikóval - Április 23.

Hírek

Csak a mentes karácsonyi fesztivál – beszámoló és galéria

today2022.12.13.

Hétvégén volt szerencsénk ellátogatni a Csak a Mentes Karácsonyi Fesztiválra, ahol egy igen tartalmas napot tölthettünk. Itt aztán tényleg mindent megtalálhattunk, ami mentes és a karácsonyi készülődéshez jól jön. Több mint 50 kiállító volt jelen, ahol nemcsak vásárolni lehetett, hanem szakmai segítséget és tanácsokat is kaphattunk.

Workshopokon pedig betekintést nyerhettünk Pintér Dóra által, hogy miként lehet növényi alapú étrenddel súlyt veszteni vagy épp megőrizni, készült mentes zserbó Cserepes Ágnessel. Rácz András biohacker meglepő, de teljesen logikus táplálkozási és életmód tanácsokkal látott el minket. Horváth Judit beavatott miként lehet házilag mentes szaloncukrot készíteni többféle ízben is, ami nem meglepően nagyon finom volt. Varga Mariann adventi teakeveréket hozott az érdeklődőknek, Posta Reni pedig elrepített minket a a mentes ízek, imák, szerelmek világába a varázslatos forralt borával. A workshopot Varga István, Nyers séf zárta, aki glutén- és laktózmentes vegán tortát készített az érdeklődőkkel, valamint szuperfood energiagolyókat és mákgolyót. Meglepetésként egy vendég pont a születésnapját töltötte, így igazán meghittre sikerült és családiasra a bemutató és kostoló.

A kiállítók között megismerkedhettünk CandleMap 100% vegán, kézzel készült szójagyertyáival és virágdiffúzoraival,  Posta Reni szakmai tanácsokkal látott el, miképp is lehet egészségesebben élni és „orvosolhatunk” szinte bármilyen tünetet a doTERRA olajokkal. Kóstoltunk 100% tengervizet az Aqua de Mar jóvoltából – igen, sós volt – szerk. -és megtudtuk mennyivel több ásványi anyag van benne, mint a természetes ásványvízben vagy csapvízben. De az édesszájúak is találtak kedvükre valót, ugyanis az All in natural food paleo és vegán nassolnivalókat hozott, amikből a csokoládés mogyoróvaj annyira szuper volt, hogy kellett haza is hoznunk.

A fermentált savanyúságoktól kezdve a gluténmentes kenyéren át, egészen a vegán hamburgerig mindennel is találkozhattunk, ami a konyhába kellhet, annak, aki pedig ódzkodik tőle csak azt tudom mondani menjen el egy mentes rendezvényre vagy étterembe, mert nem fogja megbánni!

A majdnem 100 képből álló Galériánk itt található meg, szemezgessetek! Hoztam néhány ízelítőt ide is.

 

 

 

Written by: Lantai Tamás


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!