play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Mex Rádió A kedvenc rádióm!

 • play_arrow

  Mex Mulatós Mulatós csatorna

 • play_arrow

  Mex Retro Mex Retro csatorna

 • play_arrow

  Mex Rock Mex Rock csatorna

 • play_arrow

  Mex KPOP KPOP csatorna

 • cover play_arrow

  Mex Délelőtt a Breakpoint Zenekarral 2024.03.01. Mex Délelőtt a Breakpoint Zenekarral 2024.03.01.

Varga István

Background

Legyünk hálásak

„Amikor az ételt készítjük, legyünk áldott állapotba és legyünk hálásak az alapanyagokért is. Nekem a nyers konyha egy eszköz. Legyen a táplálkozás egy eszköz egy teljesebb élethez! Legyen meg a szentsége és meghittsége az étkezésnek! Teremtsünk nyugodt körülményeket hozzá és osszuk meg szeretteinkkel!”

A nyers és a növényi alapú étkezés hazai mestere Varga István, a Nyers Séf.

Varga István neve mára már egyet jelent a minőségi és gourmet nyers és növényi étrenddel. Nemhiába, több mint 20 éve van a gasztro-világban otthon, ez az idő alatt rengeteg tudást, élményt és tapasztalatot szerzett az életről és a táplálkozásról. Mára számos rendezvény a márka gasztróvegán nagykövete is egyben.

Tanuld meg hogyan készíts gyors és finom vegán ételeket! De miért? 

A nyers konyha lényege, nincs tartós hőhatásnak kitéve az élelmiszer, így benne maradnak azok a fontos és nélkülözhetetlen vitaminok, enzimek, amelyek az emésztésre jótékony hatással vannak.  István fő üzenete; „nem kell átállni a nyers és növényi alapú étkezésre, hanem csak beépíteni belőle azt a pár dolgot, ami közel áll a szívünkhöz.”

A legfőbb szabály a táplálkozás személyre szabása, amennyiben egészségügyi problémák állnak fent mindenképp érdemes szakemberrel egyeztetni a váltásról.

 

„A kulcsszó, hogy teljes értékű és változatos legyen az étkezésünk. Hosszú távon az egyoldalú táplálkozás nem tud egészséges lenni. A nyers étkezés segítségével kiegészíthetjük friss tápegész, enzimdús ételekkel az eddig megszokottakat. A jövő táplálkozása, hogy fuzionálnak az ételek. A nyers és a hőkezelt.  Saját tapasztalatom az, hogy a szervezetünk nagyon meg tudja hálálni, ha így táplálkozunk. Helyi és lokális alapanyagokat keressük! Lehetőség szerint idényjellegűeket. Keressük a termelőket! Mindig nézem az árusok kezét, hogy ki van kapcsolatban a földdel.”

 

Nem kell egyedül nekiállni és keresgélni kísérletezni. Varga István számos receptet feltöltött már a Nyers Séf online felületére és lehetőség van jelentkezni amennyiben szeretnétek megtanulni és beépíteni a táplálkozásotokba a nyers és növényi alapú étkezést, akkor érdemes a Nyers Séf online kurzusába is betekinteni, ebben segítségedre van a Szépség konyha is.


Nyers Séf

Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!