Archívum

Bemutatkozik a Várakozni Tilos!

todayoktóber 3, 2022 40 1

Háttér
share close

A zenekart Bölcsföldi István, Szemeti Lajos és Függ Gergely alapította 2018. február 4.-n és az első próbát február 14.-n tartották. Hamarosan csatlakozott a bandához Poór Péter, majd március 21.-n Boros Lajos gitárosok. A Várakozni Tilos!-t a kezdetektől egy évig Fekete Judit is segítette, mint zenekari manager. Az együttes stílusában fellelhetőek a hard rock, a punk rock és a blues elemei is.

 A kezdeti nehézségek ellenére szeptemberre sikerült egy állandó próbatermet bérelni, valamint összeállt egy 75 perces koncertanyag is. Poór Peti ekkor már nem tudta vállalni az egyre sűrűsödő elfoglaltságot a zenekarral, ezért kilépett, helyére az akkor épphogy 18 éves Szücs Bálint került. A banda október 26.-n lépett fel először az Új Nemzedék zenekar társaságában közönség előtt az azóta megszűnt győri Kate’s Music Pubban és azóta is folyamatosan koncertezik. 2019 tavaszán az együttes egy ötszámos demófelvételt készített a Betonban, aminek az egyik dalával a negyedik helyet szerezték meg a Rockrádió Tehetség Támogató Versenyén.

2020 eleje a Hangrafik Műhely Stúdióban találta a bandát, ahol hét dalt is sikerült rögzíteni. Az időközben kirobbant világjárvány miatt az együttes hat-hétre kényszerpihenőre kényszerült, ezért csúszott a lemez megjelenése is. Április végén újrakezdődtek a próbák. Május hónap közepén Boros Lajos úgy döntött, hogy magánéleti okból kilép a zenekarból.

Az együttes Nagy Gábor billentyűst keresete meg, aki egy rövid beszélgetést követően igent mondott és ő lett a Várakozni Tilos! új tagja. A banda átállt a heti két próbára és megkezdte a dalok áthangszerelését, miközben a korábban felvett dalok 2020. május 29.-n kiadásra kerültek az Elhagyottan című lemezen.

Ősz közepére a pandémia miatt az együttes koncertezési lehetőségei erőteljesen megcsappantak, ezért a banda úgy döntött, hogy a korábbi dalaikból rögzítik a második lemezüket, ami Légy magad címmel február 20.-n került a online térbe. Elkészítették a címadó nótához az első videóklippjüket is, ami június 5.-n jelent meg a csapat youtube csatornáján. A Forgeron Stúdióval végzett közös munkának meg is lett az eredménye, mert az előválogatón a klip bekerült az 5. Magyar Klipszemle legjobb 200 alkotása közé, ahol bár nem lett díjazott, de az alkotók így is méltán büszkék rá.

2022.01.21.-n pedig megjelent a zenekar első koncertlemeze, amit még 2021 őszén a budapesti S8 Underground Clubban rögzítettek. A koncertlemez címe pedig Élőben az S8-ból lett. A zenekar időközben megállapodott a Wicky Black Managerirodával, aki a koncertszervezésért felel a banda mellett, de minden egyéb dologban is segíti a zenekart. Az együttes a koncertezés mellett készíti a harmadik stúdiólemezét.

Written by: Mészáros Ilona

Rate it

Előző bejegyzés

Híreinkből

Ötször gyorsabban kaphatnak kórházi ellátást a betegek a MotionScan, stroke felismerő applikációjának köszönhetően

A legelső tünetek jelentkezésétől a stroke betegeknek mindössze 4 és fél órájuk van arra, hogy az életmentő beavatkozást megkapják. Maga a kezelés és az ahhoz szükséges vizsgálatok az orvosok megfeszített munkája mellett 75 percet vesz igénybe, vagyis a betegnek és környezetének összesen 3 órája és 15 perce marad arra, hogy felismerjék a stroke tüneteit. A Vodafone Digitális Díjjal jutalmazott MotionScan Kft. rendszere a mesterséges intelligenciával ezt mindössze egy órán belül […]

todayoktóber 2, 2022 5


0%