Események

100 éves polgárát köszöntötte Komló

todaynovember 26, 2022 6

Háttér
share close

Kis Istvánné, Dobos Elvirát 100. születésnapja alkalmából köszöntötte Polics József polgármester a város nevében – számolt be róla a komloiujsag.hu.

Elvira néni Petrozsényben született. A család korai tervei között szerepelt, hogy Amerikába emigrálnak, azonban az élet úgy alakította, hogy Szolnokon telepedtek le. Édesapja a malomba dolgozott, édesanyja háztartásbeliként látta el az otthoni teendőket és nevelte Elvira nénit és két testvérét. Irodistaként, magasabb beosztású politikus titkárnőjeként is dolgozott, majd a bíróságtól ment nyugdíjba.

Komlóra 1995-ben költözött. Természetbarát férjével az egész országban és Oroszországban is sokat kirándultak.

Születésnapját családja körében ünnepelte. Isten éltesse sokáig!

Fotó: Komlói Újság

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

Híreinkből

Gondolatokkal irányíthatják a kerekesszéket

Új reményt adhat több millió mozgássérültnek az a most kifejlesztett sapka, ami képes az elme által irányítani a kerekesszéket – olvasható a szeretlekmagyarorszag.hu cikkében. Az austini Texasi Egyetem kutatói kifejlesztették azt a technológiát, ami egy olyan 31 elektródával ellátott koponyához illeszkedő sapka, ami érzékelni képes az agyi régióban a mozgást szabályozó jeleket. Ehhez tartozik egy kerekesszékhez rögzített laptop is, ami a jeleket mozgássá konvertálja át. A betegeknek csak azt kell […]

todaynovember 26, 2022 2


0%