Híreinkből

Mesékkel hangolódnak a karácsonyra a siklósi diákok

todaydecember 11, 2022 4

Háttér
share close

Rendhagyó programmal zajlik az ünnepi várakozás a siklósi Batthyány Kázmér Általános Iskolában. A gyerekeket minden reggel meglepetésvendég várja, aki kedvenc történetét meséli el nekik. A meghitt környezetet az intézményben kialakított mesekuckó biztosítja.

Az intézmény oktatói ötletüket abból az Erasmus+ programból merítették, melyben hat uniós ország iskoláival közösen vesznek részt. A projektben külföldi iskolákkal együtt a tanítás minőségét fejlesztő különböző altémákat és terveket dolgoznak ki közösen. Ahogy Heller Tünde tagintézményvezető-helyettes a temabaranya.hu kérdésére elmondta, a portugáliai útjuk során hallottak erről a lehetőségről és emelték át az iskola adventi programjába.

Heller Tünde szerint a mesekuckó maximálisan betölti a szerepét, a gyerekek szívesen ülik körbe és hallgatják a történeteket. „Előfordul, hogy a szünetben is bekéretőznek, ezért nyitottá tettük. Megesik, hogy beviszik a könyveiket és ott tanulnak – többfunkciós térré vált.”

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

Események

Új kiállítótér nyílik tavasszal Balatonfüreden

Új kiállítótér nyílik tavasszal a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program részeként Balatonfüreden: Nemes Judit képzőművész és Szöllősi-Nagy András egyetemi tanár több ezer darabos gyűjteményéből rendezik be az új Modern Műtárat (MoMű), amely a Szívkórház közelében található - áll a Vaszary Galéria munkatársai által az MTI-hez eljuttatott közleményben. Az új kiállítóteremben főként Franciaországban alkotó magyar művészek festményei, szobrai, tusrajzai, fotói láthatók majd - írták. Ezenkívül nemzetközileg elismert alkotók kiállításai […]

todaydecember 10, 2022 7


0%