Híreinkből

Díjeső a Magyar Operett Napján 

todaynovember 5, 2022 15

Háttér
share close

Október 24-e az operett-irodalom két világszerte is  legkimagaslóbb magyar szerzőjének a nevéhez kötődik – olvasható a zene.hu-n. Kálmán Imre születésének, illetve Lehár Ferenc halálának dátuma a szerzők iránti tisztelet jeléül vált a Magyar Operett Napjává. A jeles évfordulót az „Álom, álom, édes álom” című nagyszabású gálával ünnepelte az Operettszínház Homonnay Zsolt rendezésében.

Az Évad Legígéretesebb Ifjú Művészének járó Marsallbotot Kardffy Aisha kapta, Az Évad Musicalszínésze díjat Polyák Lilla vehette át, Az Évad Operettszínésze idén Homonnay Zsolt lett, A Musica Hungarica Kiadó Életmű díját Vásári Mónika kapta, A Nagydíjat Lehoczky Zsuzsa, a Nemzet Színésze díjjal kitüntetett, Kossuth-és kétszeres Jászai Mari- díjas, érdemes és kiváló művész kapta.

Fotó: Wikipédia

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

Események

Újra Fekete István emlékverseny volt Bakócán

Hazánk – Jókai mellett – legnépszerűbb írója ebben a hegyháti községben kezdte gazdász-pályafutását. Tizennegyedik alkalommal rendezték meg a Baranya megyei település környékén létesített Fekete István Emlékösvény útvonalain a „Fekete István nyomában” elnevezésű természetismereti és életrajzi terepi akadályversenyt – írja a mecsekerdo.hu. A diákok az író környékhez kötődő emlékei mellett a természetvédelemmel, az erdő- és vadgazdálkodással, természetismerettel kapcsolatos kérdéseket, feladatokat oldanak meg. Idén hat csapat indult a versenyen, Berkesdről, Komlóról, Nagyatádról […]

todaynovember 5, 2022 5


0%