Híreinkből

Michelin Zöld-Csillagos lett a hosszúhetényi Almalomb étterem

todaynovember 6, 2022 34

Háttér
share close

A Michelin Guide Magyarország csütörtökön tartotta díjátadóját, ahol új csillagos helyeket is avattak, sőt, idén először Zöld-Csillag minősítéseket is kiosztottak. Az egyik máris Baranyában landolt.

Mint az MTI írja, először jelentetett meg étteremkalauzt Magyarország egészéről (National Selection of Hungary) a Michelin Guide francia étteremkalauz, amely vidéki magyar éttermeket is kitüntetett a Michelin-csillag minősítéssel.

A fenntartható gasztronómiáért járó Zöld Csillag díjat kapott a hosszúhetényi Almalomb (Szabó Kitti), a poroszlói Graefl Major Kétútköz (Gyűjtő Ádám), a budapesti Onyx Műhely (Niszkács Anna) és a szintén fővárosi Salt (Tóth Szilárd).

Fotó: facebook

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

Archívum

Ezért érdemes már most bejelentkezni a gumishoz: ez történik a nyári abroncsokkal 7 Celsius-fok alatt

Sokan az utolsó pillanatig halogatják a téli abroncscserét, amikor pedig végre rászánják magukat, akár hetekig is kell várniuk a gumisra. A Hankook Tire Magyarország Kft. anyagfejlesztési menedzsere elmagyarázza, miért érdemes időben cselekedni, és már a megfelelő gumikkal várni az első hideget. A nyári- és téli gumik között az alapvető különbség az összetételükben és mintázatukban van. A téli gumik mintázatát sűrűbben elhelyezkedő lamellák alkotják, amik oldalirányú elhelyezésük miatt kifelé terelik a kerék alá kerülő havat és csapadékot, jobb tapadást biztosítanak a csúszósabb felületeken is. Speciális anyagösszetételük miatt a téli abroncsok akár extrém hidegben is rugalmasak tudnak maradni. Ezzel szemben a nyári gumikat értelemszerűen melegebb időre, forróságra tervezték. A hidegben […]

todaynovember 5, 2022 7


0%