play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Mex Rádió A kedvenc rádióm!

  • play_arrow

    Mex Mulatós Mulatós csatorna

  • play_arrow

    Mex Retro Mex Retro csatorna

  • play_arrow

    Mex Rock Mex Rock csatorna

  • play_arrow

    Mex KPOP KPOP csatorna

  • cover play_arrow

    Mex Délelőtt Vendég: Ács Bernadett Bettina 2024.04.26. Mex Délelőtt Vendég: Ács Bernadett Bettina 2024.04.26.

Hírek

Új magyar mobilapplikáció nyújt lelki segítséget fiataloknak

today2023.12.01.

Background

A tiniknek a mobilapplikáció egyfajta köztes lépcsőfok a pszichológushoz járás és önmagunk elhanyagolása között.

Mentális egészségünk tekintetében a tinikor a legnehezebb időszak életünk során. Az UNICEF Magyarország 2022-es felmérése szerint a magyar tizenévesek 85 százaléka már legalább egyszer megtapasztalta az iskolai bántalmazást, kétharmadukat rendszeresen éri vagy érte fizikai, lelki, verbális erőszak, az esetek csaknem felében napi szinten. A bullying leggyakrabban az osztályteremben történik, rendszerint azonban az online térben is folytatódik, személyes üzenetek formájában, vagy a közösségi médiában.

A mai gyerekek így olyan információknak, ingereknek vannak kitéve, amikre még nem érettek lelkileg. Ennek következtében a magyar fiatalok 15 százaléka küzd valamilyen mentális zavarral, főleg szorongásossal és depresszióval, melyek kialakulása sok esetben megelőzhető lenne a probléma kezdetén.

Erre kínál megoldást az új magyar fejlesztésű technológiai innováció, a Healmindset nevű mobilapplikáció, ami egy pszichológiai jóllétet támogató program nehezen megnyíló tiniknek, akik bármilyen probléma felbukkanásakor, anonim módon, pillanatok alatt kaphatnak szakképzett pszichológusoktól érzelmi támogatást és tanácsokat is. Az appal a kamaszok kipróbálhatják, hogy milyen szorongásaikkal, félelmeikkel szakemberhez fordulni. Egyfajta köztes lépcsőfok ez a pszichológushoz járás és önmagunk elhanyagolása között.

A Healmindset mobilapplikáció előfizetések már elérhetők a Brancs közösségi piactéren

A Healmindset egy olyan applikáció, mely egyszerre nyújt lelki segítséget és kínál személyiségfejlesztési lehetőséget is fiataloknak. Az app része ugyanis egy feladat alapú tudásbázis, melynek köszönhetően a gyermek maga is elindulhat az önfejlesztés útján – hívta fel a figyelmet egy plusz funkcióra Papp Sándor pszichológus hallgató, aki egy online marketinges társsal, Ábrahám Gergővel, és Kékesi Ádám szoftverfejlesztő partnerrel együtt alapította meg a Healmindsetet 2023 nyarán.

Ötletükkel idén júliusban két díjat nyertek az Ideathon.me versenyén, ősszel pedig két hazai startup-támogató inkubációs programba is bekerültek, a Balogh Péter angyalbefektető, mentorhoz köthető STRT Launchpad-be, illetve a K&H bank Start it-jébe.

November közepén aztán újabb lépcsőfokot tettek meg a hazai stratup-ökoszisztéma rendszerében, elindult ugyanis a Healmindset-csomagok értékesítése a Brancs nevű hazai közösségi piactéren, ami összeköti az ötletgazdákat a vásárlókkal, és így segít a termékötletek validálásában. A kampány december közepéig tart, a Healmindset-app előfizetésekre máris nagy az előzetes érdeklődés, pár nap alatt a csomagok közel egyharmada elkelt. Itt lehet megnézni, hol tart most a kampány: https://bit.ly/3uJAp6k

A Healmindset jövő év februárjára ígéri az app indulását, így már csak néhány hónap, hogy minden kamasz zsebében ott lehessen a ventilációs megoldás nehéz helyzetekre.

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!