play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Mex Rádió A kedvenc rádióm!

  • play_arrow

    Mex Mulatós Mulatós csatorna

  • play_arrow

    Mex Retro Mex Retro csatorna

  • play_arrow

    Mex Rock Mex Rock csatorna

  • play_arrow

    Mex KPOP KPOP csatorna

  • cover play_arrow

    Mex Délelőtt - Mex vendége Nyutali Norbert ! Mex Délelőtt - Mex vendége Nyutali Norbert !

Hírek

A balatoni hajók rekordszámú utast szállítottak

today2023.11.05.

Background

A 177. hajózási szezon végéig, október 23-ig kétmillió-hetvennégy ezer utast szállítottak a balatoni hajók. A Balatoni Hajózási Zrt. azt is közölte: a személyhajók 721 ezer utast szállítottak, amely az előző évit négy százalékkal, a 2019-es forgalmat 2,5 százalékkal haladja meg.

A kompok fedélzetén eddig egymillió-353 ezer utast köszönthettek. Ez 18 ezerrel több a 2022-es azonos időszakhoz képest és 49  ezerrel a 2019-es adatot is meghaladja. Év végéig a kompokon szállítottak utasok száma elérheti az 1,4 millió személyt, amivel harminc éves rekord is megdőlhet.

– A Bahart kiemelkedő eredményeit részben a települések között közlekedő menetrendi hajóknak köszönheti, amelyek 530 ezer utast szállítottak az idei szezonban – derült ki a társaság tájékoztatójából. – A legkedveltebb járatok 2023-ban is a Siófok-Balatonfüred-Tihany-Balatonföldvár útvonalakon voltak, amelyen 227 ezren, míg a Fonyód-Badacsony útvonalon 191 ezren utaztak. A séta és nosztalgiahajókat 145 ezer utas vette igénybe, ez nyolcezerrel több a tavalyinál.

A legnépszerűbb balatoni hajók

A legnépszerűbb sétahajós kikötő Siófok, Balatonfüred és Keszthely volt, a bulihajókra Balatonlellén, Siófokon és Balatonfüreden szálltak fel a legtöbben. A programhajókra 30 ezren váltottak jegyet, a rendezvényhajókon 15 ezren utaztak az idén és a legtöbb, 118 ezer utast a Fonyód és Badacsony között közlekedő Füred katamarán szállította.

A további hajók sorrendje: Siófok, illetve Badacsony katamarán, Szent Miklós és Szigliget motoros. Az év legforgalmasabb hónapja augusztus volt, de az őszi hónapokban is átlag feletti volt a forgalom. Az idén nőtt az online jegyértékesítő felület népszerűsége, a 2022-es 51 ezer online vásárlóhoz képest az idén 69 ezren váltottak a digitális jegyet.

A Bahart tájékoztatása szerint a tihanyi XXI. Gardália Napokon nézőhajó is közlekedik, december másodikán Mikulás hajókkal közlekedhetnek az érdeklődők Balatonfüreden és Siófokon.

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!