play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Mex Rádió A kedvenc rádióm!

  • play_arrow

    Mex Mulatós Mulatós csatorna

  • play_arrow

    Mex Retro Mex Retro csatorna

  • play_arrow

    Mex Rock Mex Rock csatorna

  • play_arrow

    Mex KPOP KPOP csatorna

  • cover play_arrow

    Mex Délelőtt Vendég: Ács Bernadett Bettina 2024.04.26. Mex Délelőtt Vendég: Ács Bernadett Bettina 2024.04.26.

Hírek

Így lesz a joghurtból erdő az ökológiai fenntarthatóság jegyében

today2023.10.04.

Background

Újdonság a Nádudvaritól: így lesz a joghurtból erdő

A Nádudvari két új termékcsaládot vezet be a hazai termelés iránti elkötelezettség, az egészségtudatos életmód, valamint az ökológiai fenntarthatóság jegyében, az egyik a Nádudvari Fitness, egy hozzáadott cukor nélküli, közel 0% zsírtartalmú réteges krémjoghurt erdei gyümölcsös és meggyes-vaníliás ízben, a másik egy hagyományos gyümölcsjoghurt két közkedvelt – epres és barackos – ízben. A termékek hangsúlyozottan születtek.

Ennek részeként a Nyírerdő Erdészeti Zrt.-vel együttműködve minden egyes, októberben eladott 100 kilogramm Nádudvari joghurt után 1 darab, itthon őshonos fekete nyárfát ültetnek el a Debreceni Nagyerdőben. A facsemeték telepítése a várhatóan november második felében történik majd, és az előzetes kalkulációk szerint akár egy nagyobb erdőrész is felújításra kerülhet a Nádudvari támogatásával. A kiválasztott terület – a 2023-ban Magyarország legszebb erdejének megszavazott – Debreceni Nagyerdő városhoz közel eső részén lesz, ami kedvelt sétáló és kiránduló helye a debrecenieknek. Mindkét cég most abban bízik, hogy az október kiemelkedően jó lesz a joghurt értékesítésben, mely révén jelentős nagyságú erdőrész újulhat meg a közös munkával.

A most megjelent termékcsaládokkal az a nem titkolt szándéka a Nádudvarinak, hogy mérsékeljék a gyümölcsjoghurt szegmensben az import termékek igencsak magas, mintegy 80%-os arányát.

A gyümölcsjoghurt kiválóan illeszthető az étrendbe, és változatosságot hozhat az étkezési lehetőségekben.

Érdemes azonban figyelni a címkén szereplő tápértékekre, és lehetőség szerint válasszuk a cukormentes vagy alacsony cukortartalmú változatokat. Továbbá, ha laktózintoleranciában szenvedünk, vagy tejfehérjére allergiásak vagyunk, érdemes alternatív tejtermékeket, például mandulatejet vagy szójajoghurtot választani.

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!