play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Mex Rádió A kedvenc rádióm!

 • play_arrow

  Mex Mulatós Mulatós csatorna

 • play_arrow

  Mex KPOP KPOP csatorna

 • cover play_arrow

  Vendégünk: Mahó Andrea Vendégünk: Mahó Andrea

Hírek

Új folyóra evez a PET Kupa: irány a Maros!

today2023.03.02. 23

Background
share close

A Tiszai PET Kupa – lelkes önkénteseinek köszönhetően – 10 év alatt összesen több mint 300 tonna hulladéktól mentesítette a magyarországi folyókat.

Tevékenységének fókusza a Tiszán van, azonban ezt öt évvel ezelőtt kiterjesztette a Tisza-tóra, négy évvel ezelőtt pedig a Bodrogra. Az ökodrive.hu írta meg, hogy idén újabb folyó megtisztítását tűzték ki célul a petkalózok: májusban a Marosra eveznek. A PET Kupa küldetése a Tisza árterének megtisztítása az ott lerakódott – főként ukrán és román eredetű – szennyeződéstől, amelynek legnagyobb hányadát a PET-palackok teszik ki.

Written by: Lantai Tamás

Rate it

Previous post

zebra

Hírek

Magyar kutatók végre megfejtették, miért csíkos a zebra

Az ELTE kutatói kísérletekkel bizonyították, hogy a csíkos állatokat, mint amilyen a zebra, azért nem bántják a bögölyök, mert napsütésben a fehér-fekete csíkhatároknál fellépő hőmérsékletkontraszt megzavarja hőérzékelésüket, így nehezebben találják meg a testfelszín alatt húzódó, környezetüknél kissé melegebb vérereket – írja az agrotrend.hu. Márpedig a vérre megtermékenyült petéik érleléséhez nagy szükségük van. Horváth Gábor és kollégái korábban már bebizonyították, hogy a vérszívó bögölyök nem vonzódnak a csíkos és foltos kültakarójú […]

today2023.03.02. 23

Post comments (0)

Leave a reply


0%