play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Mex Rádió A kedvenc rádióm!

 • play_arrow

  Mex Mulatós Mulatós csatorna

 • play_arrow

  Mex Retro Mex Retro csatorna

 • play_arrow

  Mex Rock Mex Rock csatorna

 • play_arrow

  Mex KPOP KPOP csatorna

 • cover play_arrow

  Élhetőbb világ Kulcsár Ildikóval - Április 23. Élhetőbb világ Kulcsár Ildikóval - Április 23.

Hírek

A tükeség értéket teremt és őriz meg a pécsiek számára

today2023.01.02.

Kerek jubileumot, két évtizedes tartalmas múltat ünnepel az új év januárjában a Pécsi Tüke Alapítvány. Az évforduló alkalmából Halmos Gábor, az alapítvány alapító kurátora osztotta meg gondolatait a Dunántúli Napló hasábjain.

Húsz év távlatából visszatekinteni nagyon örömteli dolog, mert egy olyan időhorizontot ölel át, amely akár egy ember, akár egy város életét tekintve is elismerésre méltó. Sokak nagyvonalú támogatása méltó segítség volt a mára hagyománnyá váló tevékenység megteremtésében és továbbvitelében.

A díjazottakkal, a múlt kövein haladva, évenként gazdagodtunk, lelkületben, a szívünkben, tudásban. A jelent pedig a múlt példáinak ismeretében tudjuk helyesen megélni – foglalta össze a tükeség gondolatiságát, a tüke-mozgalom üzenetét az alapító kurátor.

A Pécsi Tüke Alapítvány minden évben január 21-én adja át a Tüke-díjat, azt a közösségi elismerést, amit a pécsi polgárok jelölése és szavazatai alapján ítél oda az alapítvány grémiuma. Több éves hagyományként immár Ifjúsági Tüke-díjat is odaítél a kuratórium. A jövő évi, jubileumi ünnepségen más Tüke-elismerések átadása is várható.

Written by: Lantai Tamás


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!