play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Mex Rádió A kedvenc rádióm!

  • play_arrow

    Mex Mulatós Mulatós csatorna

  • play_arrow

    Mex Retro Mex Retro csatorna

  • play_arrow

    Mex Rock Mex Rock csatorna

  • play_arrow

    Mex KPOP KPOP csatorna

  • cover play_arrow

    Mex Délelőtt Vendég: Zsigó Ferenc (Mookie Brando) 2024.03.28. Mex Délelőtt Vendég: Zsigó Ferenc (Mookie Brando) 2024.03.28.

Hírek

A BKV energiatakarékos fényfüggönnyel díszített villamost indít útnak

today2022.12.18.

Az adventi időszak egyik budapesti jelképét, a fényvillamost idén energiatakarékos fényfüggönnyel indítja útnak a BKV péntektől.

A BKV az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az energiakrízis miatt a teljes flotta idén nem indul el, de a vállalat kereste a megoldást arra, hogy utasok „az év ezen kitüntetett időszakában”, járataikon utazva is „átérezhessék az adventi várakozás időszakának szépségét”.
Beszámoltak arról, hogy a BKV az idén az energiahatékonyságra figyelve díszít fel fényfüggönnyel egy KCSV-7-es járművet. A típus alkalmas arra, hogy pluszenergia felhasználása nélkül üzemeltesse a jármű tetején lévő oldallemezről „lehulló” fényfüggönyt, hiszen fékezési energiát visszatápláló rendszer működik a villamoson – ismertették.
A villamos december 16-án indul és egészen január 8-ig szállítja utasait. Kivilágítással minden nap hozzávetőleg 15 óra 30 perc és 22 óra között közlekedik. Hétköznapokon a 2-es villamos vonalán, hétvégeken más-más napokon pedig a 41-es, az 56A, a 14-es, a 2-es, a 49-es, a 12-es, és 19-es villamos vonalán.

Fotó: Wikipedia

Written by: Lantai Tamás


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!