play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Mex Rádió A kedvenc rádióm!

  • play_arrow

    Mex Mulatós Mulatós csatorna

  • play_arrow

    Mex Retro Mex Retro csatorna

  • play_arrow

    Mex Rock Mex Rock csatorna

  • play_arrow

    Mex KPOP KPOP csatorna

  • cover play_arrow

    Mex Délelőtt Vendég: Zsigó Ferenc (Mookie Brando) 2024.03.28. Mex Délelőtt Vendég: Zsigó Ferenc (Mookie Brando) 2024.03.28.

Hírek

Lego-kockákból épített oroszlánt helyeztek el a Clark Ádám téren

today2022.10.28.

Több százezer Lego-kockából épített oroszlánt helyeztek el a Clark Ádám téren – közölte a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. (BKK) az MTI-vel.

Azt írták, a budapestieknek az oroszlán fontos jelkép, a Lánchíd hídfőin található kőoroszlánok ráadásul népszerű látványosságnak is számítanak, amelyeket a felújítás miatt a fővárosiaknak és az ide látogató turistáknak hosszú ideig nélkülözniük kellett. Október 18-án megkezdődött az oroszlánok visszaköltöztetése a budai oldalra, azonban csak később válnak láthatóvá a felújított szobrok, mert azok az építkezés miatt továbbra is elzárt területen találhatók.
A híd őreinek feladatát a Clark Ádám téren „tanyázó”, több mint 850 ezer kocka felhasználásával megépült Lego-oroszlán segíti – tették hozzá, megjegyezve, hogy a kőoroszlánok 1:1 méretarányban készült új társa rendkívül részletgazdag, úgy néz ki, mint az eredetiek. A 5,80 méter hosszú, 1,70 méter széles és 2,45 méter magas Lego-szobor súlya 2,8 tonna.     Tudatták, a nem mindennapi oroszlánt Dóczy Balázs hivatalos Lego-építőmester modellezte és tervezte, és 560 óra alatt építették meg Budapesten, a munkában nyolcvanan vettek részt.

Fotó: MTI

Written by: Lantai Tamás


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!