Híreinkből

Otthoni munkavégzésénél a mozgásról, a munkahelyen pedig az egészséges táplálkozásról vagyunk hajlamosak megfeledkezni

todayjanuár 4, 2023 4

Háttér
share close

December végén sokan gondolkodunk el az újévi fogadalmaikon – a Profession.hu kutatása rávilágít arra is, hogy miben érdemes változtatnunk 2023-ban. A reprezentatív kutatás pozitív eredménye, hogy a magyar dolgozók között jelentősen többen vannak azok, akik odafigyelnek a helyes táplálkozásra, mint azok, akik nem (42% vs. 25%). A válaszadók nagyjából fele minden nap eszik zöldséget és gyümölcsöt, ugyanennyien fogyasztanak megfelelő mennyiségű vizet.

Bár a Profession.hu kutatásában látható, hogy tisztában vagyunk a testmozgás fontosságával, mégis kevesen fordítunk kellő időt erre. A válaszadók közel felénél nagyon csekély a megfelelő aktivitás mértéke, ráadásul kifejezetten egészségjavító mozgást kevesebb, mint harmaduk végez. Jelenleg a kutatás szerint a munkahelyek fele támogatja valamilyen formában a dolgozói egészségét.

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

Híreinkből

Megújul a mesés Pécshez közeli Brázay Kastélypark

Pellérden megújul a településközpont ékessége, a Brázay Kastélypark – közölte Nagy Csaba parlamenti képviselő. A 250 millió forintos költségvetésű projekt keretében a parknak egyhektáros újul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően. Számos fejlesztés valósul meg, játszótér épül, bővül a sétaúthálózat, megújul a közvilágítás, kutyafuttató létesül, parkosítás zajlik, új utcabútorokat helyeznek ki, wifi és okospad áll majd a látogatók rendelkezésére és kamerarendszert helyeznek ki – közölte a politikus. A […]

todayjanuár 4, 2023 12


0%