Híreinkből

Ötször gyorsabban kaphatnak kórházi ellátást a betegek a MotionScan, stroke felismerő applikációjának köszönhetően

todayoktóber 2, 2022 5

Háttér
share close

okosóra

A legelső tünetek jelentkezésétől a stroke betegeknek mindössze 4 és fél órájuk van arra, hogy az életmentő beavatkozást megkapják. Maga a kezelés és az ahhoz szükséges vizsgálatok az orvosok megfeszített munkája mellett 75 percet vesz igénybe, vagyis a betegnek és környezetének összesen 3 órája és 15 perce marad arra, hogy felismerjék a stroke tüneteit.

A Vodafone Digitális Díjjal jutalmazott MotionScan Kft. rendszere a mesterséges intelligenciával ezt mindössze egy órán belül megteszi, felbecsülhetetlen időt mentve meg ezzel a betegnek és az őt ellátó csapatnak. A jelenleg is fejlesztés alatt álló szoftver igénylésére már lehet regisztrálni.

A MotionScan Kft. olyan rendszert fejleszt, amelyet a jövőben bárki megvásárolhat, és okosóra, valamint az okostelefonon elérhető applikáció segítségével biztonságban tudhatja saját magát és szeretteit is. A rendszer a beépített mesterséges intelligenciával a stroke veszély érzékelése esetén képes jelezni az ellátó személyzetnek, kezelőorvosnak, nővérnek és családtagoknak is – írja a digitalhungary.hu.

Fotó: Freepik

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

kápolna

Események

A Szabadságharc hőseire és az aradi vértanúkra emlékeznek Sásdon

Október 6-án 12:45-kor várnak mindenkit a sásdi temetőkápolnánál elhelyezett Bedenicz-emléktáblához, ahol az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseire és mártírjaira, az aradi vértanúkra emlékeznek. A Baranya Megyei Szakképzési Centrum Sásdi Vendéglátópari Szakképző Iskolájának tanulói irodalmi emlékműsort mutatnak be. Fotó: Wikipédia

todayoktóber 2, 2022 23


0%