Események

október 20-án indul a Komlói Amatőr Színházi Találkozó

todayoktóber 10, 2022 57

Háttér
share close

színház

Két hét múlva ismét amatőr színjátszó társulatok mérettetik meg magukat, illetve szórakoztatják négy napon át a közönséget Komlón – október 20-án indul a nyolcadik Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT), amelynek programismertető sajtótájékoztatóját szerda délután tartották – számolt be róla a Bama.hu.

Idén rendhagyó módon nem a korábban megszokott nyári időszakban, hanem ősszel rendezik meg a komlóiak körében is rendkívül népszerű fesztivált. – Komlón újra a kultúra kerül a fókuszba: október 20. és 23. között 11 produkciót láthat a közönség, a hazaiak mellett Szlovéniából és Romániából is érkeznek társulatok – emelte ki dr. Hoppál Péter, kultúráért felelős államtitkár, a KASZT fővédnöke.

Off programokkal pedig idén is készülnek, közölte Fajcsi Ferenc, Csokonai Vitéz Mihály-díjas rendező, a KASZT házigazdája. Október 21-én a Stúdió 11 Koós Rékával kiegészülve ad koncertet a színházban, a Közösségek Házában pedig helyi zenekarok lépnek fel a fesztivál ideje alatt.  Idén is valamennyi előadás ingyenesen tekinthető meg, és off programokkal is várják a közönséget a szervezők.

Fotó: Freepik

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

árverés

Híreinkből

Több mint 200 tételt árvereztek el a Regőczi Alapítvány jótékonysági aukcióján

Szinte az összes tétel új gazdára talált a koronavírus árváit segítő Regőczi Alapítvány szerdai jótékonysági árverésén a budapesti Nagyházi Galériában – írja az MTI.hu. Az árverésen 222 olyan tételt árvereztek el, amelyeket Áder János volt köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita kapott ajándékba. A magyarországi ajándékok mellett érkeztek tárgyak egyebek mellett Kuvaitból, Új-Zélandról, az Egyesült-Államokból, Albániából, Lengyelországból, Olaszországból, Vietnamból, Törökországból, Indonéziából vagy Mianmarból. Legmagasabb áron, 950 ezer forintért kelt el […]

todayoktóber 10, 2022 11


0%