Híreinkből

Megható: lelkes önkéntes gondoskodásának köszönheti életét a szép gyöngybagoly

todayoktóber 28, 2022 29

Háttér
share close

 

A Magyar Madártani Egyesület (MME) Baranya Megyei Csoportjának közösségi oldalán jelent meg a megható és egyben meglepő történet egy nemrég szabadon engedett gyöngybagolyról, mely gyakorlatilag egy önkéntesnek köszönheti életét. Hogy pontosan mi is történt, azt alább áruljuk el.

Mint a bejegyzésben írták, az ellendi templom tornyába kihelyezett költőládák egyikét idén elfoglalták a gyöngybaglyok. Az anyaállat 4 tojást rakott, ezek közül azonban sajnos egy sem kelt ki: három összetört, de egy még ép volt. Egy MME-s önkéntes hazavitte és csodával határos módon sikerült is kikeltetnie. A gyönyörű madarat ezután felnevelte és nemrég szabadon engedték.

Fotó: Wikipédia

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

Archívum

Egy átlag magyar nyelvtudás nélkül is több mint 4000 szót tud angolul – csak nem tudja, hogy tudja

Több mint négyezer olyan angol szó létezik, amit mindenki ismer, csak nem tudja, hogy tudja. Ezeket a kifejezéseket a hétköznapi életből, így reklámokból, filmekből, a bevásárlóközpontok polcairól, híres emberek nevéből, márkanevekből vagy akár a magyar nyelvből tanuljuk meg úgy, hogy gyakorlatilag észre sem vesszük. Legtöbbször magyar szóként azonosítjuk őket.   Stadler Veronika tolmács, nyelvoktató a mindenki által elsajátított angol szavakat gyűjtötte össze egy könyvsorozatba. Az Angol Szóhoz Jutsz című tematikus […]

todayoktóber 28, 2022 42 3


0%