Híreinkből

Kétezer éves bronzszobrokat találtak Olaszországban

todaynovember 12, 2022 25

Háttér
share close

Kéttucat kiváló állapotban fennmaradt kincset találtak a toszkánai San Casciano dei Bagni-ban, a római isteneket – köztük Apollót – ábrázoló bronzszobrok némelyike közel egy méter magas – számolt be a hvg.hu. Az egykori fürdő helyén talált tárgyakat, melyeket valószínűleg helyi kézművesek készítették mintegy 2300 évvel ezelőtt, eddig iszap és termálvíz takarta.

A tudósok latin és etruszk nyelvű feliratokat is találtak, amely szerintük jól mutatja be az ókori Olaszországban jelen lévő kevert kultúrákat. Egyikük úgy véli, a felfedezés újraírhatja a történelmet.

Fotó: youtube

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

Események

Idén háromnapos lesz a karácsonyi komlói foci-fieszta

Mi sem mutathatja jobban egy esemény népszerűségét, minthogy majd két hónappal előre betelik a nevezési lista. Így van ez a két ünnep között Komlón hagyományosan megrendezett GABRIELLA Kupa esetében is, ahol már október 26-ára összejött a 32 csapat, amely részt vehet a teremlabdarúgó-tornán. Az eseményen idén 8 négycsapatos csoport lesz, ahonnan december 27-28-án kell majd a gárdáknak kiverekedni magukat, hogy részt vehessenek a 29-i helyosztókon.  Az esemény azonban természetesen nem […]

todaynovember 12, 2022 7


0%