Híreinkből

Ismét a villányi Günzer Tamáshoz került a vörös boros nagydíj

todayjanuár 7, 2023 3

Háttér
share close

Fehér bor kategóriában a pannonhalmi Cseri Pincészet 2019-es Septimus Rajnai Rizlingje, a vörös borok közül pedig a villányi Günzer Tamás Pincészet 2019-es GT 50 Cuvée-je nyerték el a Magyar Borszakírók Köre (MBK) által odaítélt, 2022-es Magyar Bor Nagydíjat.

A Magyar Borszakírók Köre 2022-ben hetedik alkalommal értékelte a magyar termelők által az elmúlt öt évjáratban készített száraz és félszáraz borokat – közölte a szakmai szervezet.

A verseny történetében első alkalommal kerül a díj Pannonhalmára, ugyanakkor Villány már a negyedik elismerést gyűjti be, sőt Günzer Tamás az első bortermelő a díj történetében, aki duplázni tudott és tavalyi sikere után idén is ő adja a nagydíjas magyar vörösbort.

A díjak (trófeák és oklevelek) ünnepélyes átadására 2023 tavaszán kerül sor a Pécsi Borozó gasztronómiai és bormagazin szervezésében Pécsett.

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

Események

A mosoly országa január 13-tól újra látható a Budapesti Operettszínházban

A világhírű brit operarendező, Stephen Medcalf rendezésében, parádés szereposztással mutatják be a darabot a Budapesti Operettszínház Nagyszínpadán - írta az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében a teátrum. Mint a közleményben felidézik, az operettirodalom operai igényességgel megkomponált gyöngyszeme 1929 óta hódítja meg dallamaival a nagyérdeműt. A rendező úgy fogalmazott: "ez az egyik kedvenc darabom, több mint egy operett vagy opera, ez egy nagyszerű zenés színházi darab.” Hozzátette, hogy "a darabban két teljesen […]

todayjanuár 7, 2023 14


0%