Híreinkből

Hol és mennyit bicikliznek a magyarok?

todayoktóber 27, 2022 13

Háttér
share close

Megjelentek az “Így bringázik Magyarország” kutatás 2022-es eredményei, melyek szerint csak a magyarok tizenhat százalékának az elsődleges közlekedési eszköze a kerékpár, ám ezt az arányt nem a főváros, hanem az Alföld húzza felfelé.

A Magyar Kerékpárosklub és a Medián 2018 óta kétévente méri fel az ország biciklizéssel kapcsolatos szokásait; az idei felmérésben összesen háromezer főt kérdeztek meg, akiket Magyarország felnőtt lakosságára reprezentatívan válogattak ki. Ebből többek között az derül ki, hogy Budapesten az elmúlt négy évben egy százalékkal csökkent az elsősorban biciklivel közlekedők aránya, Közép-Magyarország viszont nagyot lépett előre ezen a téren, nyolc százalékról tizenháromra. A listát a Dél-Alföld vezeti, ahol az emberek harmada száll alapvetően biciklire, ha valahova indul, de az Észak-Alföldön is huszonhét százalék ez a szám. Ami viszont a távolságokat illeti, fordított az arány: aki Budapesten biciklire pattan, átlagosan több mint tizennyolc kilométert teker, míg a kisebb településeken csak körülbelül feleennyit.

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

Események

Kedvezményes wellness és bikali családi nap belépő a véradás jutalma

Véradások Baranya megyében Sumony, Művelődési Ház  október 28. 12:00-15:00 Pécs, Intézeti akció október 27. 8:00-17:00: Az őszi pihenés és kikapcsolódás jegyében, minden véradást, kedvezményes belépőjeggyel köszönünk meg, melyet a sikondai Ambient Hotel & AromaSPA wellness fürdőjében tudnak felhasználni a kedves véradók.  A nap végén kisorsolunk egy egész napos, családi belépőt a Bikali Reneszánsz Élménybirtokra. Továbbra is tart az Országos Vérellátó Szolgálat és a Libri Könyváruház közös akciója: november 20-ig, minden véradásért 20% […]

todayoktóber 26, 2022 12


0%