Események

Haspókok figyelmébe! Közeledik az orfűi szalonna- és kolbászfesztivál

todaynovember 4, 2022 12

Háttér
share close

November első hétvégéjén, ötödikén rendezik meg Orfűn az immár negyedik szalonna- és kolbászfesztivált a Mecsek Háza előtti területen – olvasható a pecsaktual.hu cikkében.

A fesztivál egyedülálló a hazai gasztronómiai események területén, hiszen az ínyenckedni vágyó vendégek nem a fesztiválozó büfék, éttermek kínálatával találkozhatnak, hanem helyi, vagy környékbéli baráti társaságok, munkahelyi közösségek, családok, civil szervezetek, vagy az ország távolabbi tájairól érkező csapatok által készített disznótoros finomságokat ízlelhetik meg. Így tájjellegű, vagy éppen titkos családi receptek alapján készül a hurka, a kolbász, az abált szalonna, a töpörtyű, a pecsenye és a pörkölt.

A IX. Nagy Orfűi Szalonna- és Kolbászfesztivál napjának reggelén, a 7 órakor átvett fél sertéseket dolgozzák fel a csapatok és abból készítenek kora délutánra nagyközönség számára kóstolótálakat. A látogatók kóstolójegyek megváltásával ínyenckedhetnek a csapatok remekműveiből. Akár végig is ehetik a csapatok kínálatát, sőt a kulisszatitkokra is fény derülhet!

A csapatok is versengenek egymással, hogy kik a legnagyobb mesterei a disznóságoknak! Az általuk készített ételeket zsűri értékeli. A legízesebben dolgozó csapat fődíja a maximum 20 fő számára megfelelő, 2 egymást követő éjszakára szóló szállás a Mecsek Házában a nyári főszezonban.

Fotó: Freepik

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

Archívum

Interjú Schrott Péterrel a Continoom zenekar énekesével

A Continoom zenekarnak nemrég jelent meg a legújabb klipje, amiről már korábban hírt adtunk, most viszont mikrofonvégre kapta Lantai Tamás, azaz Mex Schrott Pétert, hogy meséljen nekünk egy kicsit a zenekar életéről. Continoom zenekar szorosan kötődik  a Mex Comedyhoz is, de, hogy miképp? Hallgasd meg az interjúnkat és kiderül minden!

todaynovember 4, 2022 57 1


0%