Híreinkből

Bocuse d’Or 2023: Idén 15 fős gyerekzsúrra tálalnak a világ legjobb szakácsai

todayjanuár 16, 2023 12

Háttér
share close

Idén január 22-23-án rendezik meg a világ legrangosabb szakácsversenyének döntőjét, azaz a Bocuse d’Or Grand Finalt a Sirha Lyon keretein belül. A versenyre 24 országból érkeznek csapatok, hogy mint minden második évben, most is kiderüljön, ki a legjobb. Dalnoki Bence (séf), Széll Tamás (coach) és Nyikos Patrik (commis) hetekkel ezelőtt gyakorlatilag beköltözött a Magyar Bocuse d’Or Akadémia Hungexpón található versenykonyhájába, hogy minden idegszálukkal a felkészülésre koncentrálhassanak. Dalnoki Bence és a magyar csapat nagyjából karácsony környékére majdnem teljesen kitalálta, mik lesznek az ételek, az utóbbi hetekben a felkészülés legfontosabb célja az volt, hogy biztonságosan kivitelezhető legyen a két téma a megadott idő, azaz 5 és fél óra alatt.

Bence azt is elmondta, hogy jelenleg az egyik legnagyobb kihívást az jelenti számukra, hogy mindent olyan állapotban és minőségben szállítsanak a versenyre, ahogyan annak lennie kell, tehát logisztikai feladatokkal is meg kell birkózni az utolsó két hétben – számolt be a mindmegette.hu.

Fotó: Freepik

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

Híreinkből

Felgyógyult rétisast engedtek szabadon Baranyában

December 20-án egy Mágocs közelében legyengülten talált rétisashoz riasztották a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrszolgálatát. A hatalmas ragadozót a Misina Állatmenhelyre szállították Pécs-Somogyra. A sikeres kezelést követően az öreg hím rétisas állapota rohamosan javult, így a szabadon bocsátása mellett döntöttek a szakemberek. December 28-án a menhelyen ornitológiai jelölőgyűrűt kapott, hogy a későbbiekben is azonosítani lehessen, majd a találás helyén szabadon engedték. Az év vége a menhelyen kezelt több madárnak […]

todayjanuár 16, 2023 5


0%