Események

A százéves Bittera Máriát köszöntötték Pécsen

todayjanuár 7, 2023 8

Háttér
share close

„Észre sem vettem, hogy az a pár év így elrepült”, mondta a Bama.hu-nak Bittera Mária, akit január ötödikén, száz éves születésnapján köszöntötték szerettei, ismerősei a Pécsi Irgalmas Rend kórház dísztermében.

A középiskola elvégzése után az egyetemen matematikát és kémiát tanult. Itt ismerkedett meg későbbi férjével, néhai Bittera Gyulával, aki a vegyészmérnöki szakra járt. Éltek Németországban, Amerikában, majd Normandiában telepedtek le. Bittera Gyula bekapcsolódott a LIONS mozgalomba, neki köszönhetjük a Pécs-Normandia LIONS Club alapító támogatását. Férje halála után, 2015-ben Bittera Mária Pécsre költözött. A Mártírok útján vásárolt egy lakást, amit tavaly a LIONS Clubnak ajándékozott.

A százéves ünnepségen számos ajándékkal lepték meg Bittera Máriát, aki a legjobban egy plüssmacinak örült.

Fotó: Bama.hu

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Előző bejegyzés

Események

Fonyódon rendezik a Balatoni települések és Somogyország kolbásztöltő versenyét

Az esemény évek alatt a téli Balaton legnagyobb gasztronómiai rendezvényévé vált, elismertségét tovább növelte az elmúlt években megrendezésre került Balatoni Kiemelt Üdülőkörzet Településeinek Kolbásztöltő Bajnoksága, mely osztatlan sikert aratott a résztvevő balatoni települések körében. Ezen felbuzdulva a 2023-as évben február 12-én vasárnap 10 órától reményeik szerint kibővítve az eddigi résztvevők körét – ismét megrendezik a nemes vetélkedést. Ezen a napon a színpadi produkciók nagy részét a résztvevő balatoni települések fellépői, […]

todayjanuár 6, 2023 5


0%