Archívum

Egy helyen a multik és a géptervezők: keresik a 2023-as év célgépeit

todayjanuár 16, 2023 6

Háttér
share close

lehet jelentkezni Magyar Ipari lgéNagydíjra

Harmadik alkalommal nyitotta meg nevezési felületéaz orszálegnagyobb ipari lgéversenye, amelyre az egyszerű ptőkorszerű technológiákon áaz Ipar 4.szempontjainak megfelelő lgépekkel újra rjályaműveket. Szakmai zsűri értékelése alapjámeghirdetett kategória első helyezettjeit sz Szalonban hirdetik majd ki 2023. nius 28-án, Magyar Ipari lgéNagydítadón.

2023-ben is megrendezik Magyar Ipari lgéNagydíjat, amelynek lja, hogy hazai termelő észolgáltató llalatok megismerjéhazai pgyártákiváló, egyedi felhasznási lra szülő peit.

szakmai zsűri által értékelt kategória mellett lyaművek tervezőleleményesséis értékelik émegválasztjályáaz étervezőt, továbbá nséis kiválaszthatja kedvenc lgét, amelynek tervezője és éje “Az élgépe” met nyeri el, émmel együtt az 1.000.000 Ft-os hajtástechnikai eszközbeszerzési keretet, az ötletgazda Chemplex Kft. felajánlásként.

rnöszakma egyike legizgalmasabb élegfontosabb szakmáknak” – vallja Sipos ndor, az orszálegnagyobb ipari lgéversenyének ötletgazdája, aki kiemelte, szkesészára, hogy az egymást vető harmadik évben lesz alkalmuk kiemelkedő nemzetgazdasági llyal ró ágazat újdonságainak bemutatára.

Dr. rdos Krisztina, pipari Tudományos Egyesület ügyvezetője Nagydíszervezőrsaként arra nja helyezni kuszt versennyel, hogy lgépek gazdasági élet szinte minden területéfontos feladatot tnak el, épgyártásnak ez szegmense nagyon komoly fejlesztési potenciállal r.

lgépnek nevezünk egy egyszerű aprípet, ugyanakkor lgéaz robotcella is, amely egy autóipari vagy gyógyszeripari gyártósorba illesztve teljes technológia egyetlen veletének elvégzére tt tre. verseny egyedisét éppen ez adja: noha lgépek nagyon nböek, gis bennük, hogy minden azért szült, hogy folyamatok – legyen az akáanyagmozgatási, szerelési, si vagy gyártási folyamat – gyorsabban, hatékonyabban, automatizáltabban éhiba lküvalósuljanak meg.

llalatunknáldeténknek tekintjük, hogy mogassuk magyar geket, lgéket, OEM-eket hogy nemzetközi porondon is sikereket érjenek el, ne csak magyar piacra dolgozzanak, hanem nemzetközi szintre tséaz értékesísi tevékenyséket” – fogalmazott Baláter, versenyt szponzoráló Mitsubishi FA Divíziónak branch managere.

Az érdeklőnevezhetnek rajzzal, prototípussal, modellel vagy sz konstrukcióval egyaránt. nyeg, hogy lyázatban szereplő lgéaz elmúlt 2-3 évben szült, modern ipari p, berendezés épiacképes termélegyen, vagy az lhasson belőle.

2021-ben indított program t éve alatt összesen 135 lyaművet ismerhetett meg nség. korábbi lyálgépei továbbra is megtekinthetőgepedvanhozza.hu oldalon, ahol nevezési felület is elérhető.  

2023-ban kategóriában rjánevezéseket: 

  • gyártáselőszípei: alapanyag- ényersanyagfeldolgozás;

  •  gyártópek, azaz sz- vagy szterméket előállító pek;

  • termékiadagolás, beadagolávagy csomagolápei;

  • teljes gyártósorok, üzemi-, kisüzemi technológiák;

  • rleti, laboratóriumi berendezések, eszkök, tesztpadok, tesztberendezések;

  • anyagmozgatás, anyagtárolápei

lyázni 2023. januá16. é2023. április 14. tt lehet. További információgepedvanhozza.hu oldalon, Nagydíhivatalos honlapján érhetőel.

fotó: Chemplex

Written by: Mészáros Ilona

Rate it

Előző bejegyzés

Archívum

Tudtuk? Az autónk is pénzkereseti lehetőség!

Az üzemanyagárstop kivezetése miatt még inkább megnőttek az autósok kiadásai. Emellett minden más, autónkkal kapcsolatos tétel is drágul az infláció miatt, úgymint az autópálya-matrica, a szerviz, az alkatrészek vagy éppen a biztosítás. Azonban már nálunk is elérhető egy olyan lehetőség, amivel ellensúlyozni lehet ezeket a pluszterheket. A tavalyi évben Magyarországon is elindult a számos országban sikeresen működő, ingyenes közösségi autómegosztó platform, ami összeköti a hazai és a külföldi bérlőket az […]

todayjanuár 16, 2023 22


0%