play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Mex Rádió A kedvenc rádióm!

  • play_arrow

    Mex Mulatós Mulatós csatorna

  • play_arrow

    Mex Retro Mex Retro csatorna

  • play_arrow

    Mex Rock Mex Rock csatorna

  • play_arrow

    Mex KPOP KPOP csatorna

  • cover play_arrow

    M-ÉRTÉKADÓ Lippner Tamással 2024 Szeptember M-ÉRTÉKADÓ Lippner Tamással 2024 Szeptember

Hírek

Yoda miniszobrot hagyott Kolodko Mihály a négyes metrónál

today2024.08.28.

Background

A Star Wars-filmek egyik legfontosabb szereplőjét, Yodát ábrázoló miniszobrot helyezett el a négyes metró Szent Gellért téri állomásán Kolodko Mihály gerillaszobrász. A műről az alkotó közzétett egy képet a saját hivatalos oldalán is.

A hétvégén a közösségi médiában többen még arról írtak, félő, hogy az illegálisan kihelyezett szobrot eltávolítják majd a BKK területéről, de úgy tűnik, a félelem alaptalan volt, mivel a BKK is lelkesen posztolt a szoborról: „Luke Skywalkernek egészen a Dagobah-rendszerig kellett utaznia, hogy találkozzon vele. Neked viszont elég csak a Szent Gellért térig: egy Yoda-miniszobor tűnt fel az M4-es metró itteni állomásán!

Az alkotó a miniszobrairól jól ismert Kolodko Mihály szobrászművész, aki ezúttal a Csillagok háborúja egyik legfontosabb karakterét formálta meg. A híres Jedi mester ráadásul pontosan olyan pozíciót vett fel, ahogy a filmekben is sokszor látható, vagyis meditáció közben. Ha te is fotót készítenél az Erő egyik legnagyobb ismerőjével, arra kérünk, ne zavard meg, hiszen könnyen lehet, hogy épp a jövőt fürkészi” – írták.

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!