play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Mex Rádió A kedvenc rádióm!

 • play_arrow

  Mex Mulatós Mulatós csatorna

 • play_arrow

  Mex Retro Mex Retro csatorna

 • play_arrow

  Mex Rock Mex Rock csatorna

 • play_arrow

  Mex KPOP KPOP csatorna

 • cover play_arrow

  Mex Délelőtt Várhelyi Tiborral - Vendég: Bátki Mihály - Június 12. Mex Délelőtt Várhelyi Tiborral - Vendég: Bátki Mihály - Június 12.

Hírek

Vers a peronon – három héten át költemények szólnak a kisföldalattin

today2024.06.04.

Background

Június 4. és 10., július 15. és 21. és augusztus 19. és 25. között újra zajlik a Vers a peronon programsorozat a világörökség részét képző Millenniumi Földalatti Vasút állomásain. A kortárs és klasszikus költemények a három nyári hónap egy-egy hetén lesznek hallhatók a BKV és az Aranyhíd Polgári Egyesület együttműködésének köszönhetően.

A Millenniumi Földalatti Vasút 125 éves évfordulóján, 2021-ben, valamint 2022 adventjén már rácsodálkozhattak az utasok, mennyivel kellemesebben telik a várakozás ideje, ha az utastájékoztatás pár percre hangoskönyvvé változik – olvasható a BKV Zrt. közleményében.

Mint írják, a BKV idén is csatlakozott a Vers a peronon programsorozathoz, így június 4. és 10., július 15. és 21. és augusztus 19. és 25. között neves művészek előadásában a magyar líra gyöngyszemei hangzanak el a kisföldalatti állomásain – áll a közleményben.

Az első hét programja szerint Juhász Gyula Trianon /részlet/ Mihály Péter, Lator László Hajnali vázlat Gáspár Sándor, Géczi János …arra című műve pedig Földeáki Nóra előadásában hallható.

A következő napokban Weöres Sándor Tíz lépcső című művét Holecskó Orsolya, Móricz Zsigmond A török és a tehenek című versét Szarvas József, Kemény István Távoli légveszély című alkotását Für Anikó mondja el.  Június 10-én József Attila Mama című verse lesz hallható Tóth Ildikó előadásában.

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!