play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Mex Rádió A kedvenc rádióm!

  • play_arrow

    Mex Mulatós Mulatós csatorna

  • play_arrow

    Mex Retro Mex Retro csatorna

  • play_arrow

    Mex Rock Mex Rock csatorna

  • play_arrow

    Mex KPOP KPOP csatorna

  • cover play_arrow

    Élhetőbb világ Kulcsár Ildikóval - Április 30. Élhetőbb világ Kulcsár Ildikóval - Április 30.

Hírek

Hetedik lett a maratoni futó kutya

today2024.02.19.

Background

Ludivine remek hangulatban érkezett a célba. De hogy került a maratoni futó pályára? Hát kiszökött a közeli farmról.

Néha a sportolók a legváratlanabb helyeken érnek el sikereket.

Ilyen Ludivine is, egy cuki véreb, aki a címlapokra került, miután véletlenül egy maratonon találta magát.

Az alabamai kutya a 7. helyet érte el. Gazdája, April Hamlin meglepődött, amikor megtudta, hogy kutyusa több mint 160 résztvevővel versenyezve érmet nyert az atlétikai teljesítményéért.

„Nem tudtam, hogy megvan benne a fegyelem egy maraton lefutásához. Azt tudom, hogy szereti az embereket, és szeret kimozdulni otthonról” – mondta a Fox Newsnak.

Ludivine képességei a verseny során olyan jól vizsgáztak, hogy a maraton folytatása előtt még meg is állt egy kis szünetet tartani és szimatolni.

A tehetséges kutya egy farmon él gazdájával, aki elmondta, hogy fogalma sem volt arról, hogy kutyája versenyez, és csak azt tudta, hogy „egy kicsit kint volt”.

„Az első reakcióm az volt, hogy aggódtam, hogy a komoly futókat zavarta – mondta a lány. – Meg hogy Barry Pugh, a verseny koordinátora (aki a munkatársam) meg fog ölni.”

A maratoni futó kutyának még nézelődni is volt ideje

Ludivine remek hangulatban érkezett a célba, de néhány versenyző közben is figyelte a teljesítményét: „Minden alkalommal, amikor azt hittem, hogy hazamegy, hallottam, hogy visszajön hozzám. Aztán elszaladt, hogy patakokon át, meg mezőkön szaladgáljon, és egy ideig szaglásszon”  – mesélte egy induló.

Amikor Ludivine megállt, hogy megvizsgáljon egy döglött nyulat a kétmérföldes táv környékén, a versenyző újra utolérte. A verseny hátralévő részében együtt futottak, Ludivine 50 méteren belül maradt.

„Egyszer elfutott, és találkozott egy másik kutyával a pálya mellett – folytatta. – Később bement egy mezőre, ahol néhány öszvér és tehén volt. Aztán visszajött, és körbefutotta a mezőnyt. Kíváncsi voltam, hogy elfárad-e, vagy visszamegy oda, ahol az otthona van.”

De Ludivine tovább futott, és végül közvetlenül a 49 éves versenyző mögött ért célba. Miután a véreb átlépte a célvonalat, sétálni kezdett. Az önkéntesek, akik láthatóan csodálkoztak rajta, a nyakába akasztották az érmet, és fotózni kezdték.

Majd hozzátette, hogy a kutya nem fáradt el, még arra is volt ideje, hogy verseny közben megálljon „az ösvény mellett egy pisiszünetre.”

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!