play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Mex Rádió A kedvenc rádióm!

  • play_arrow

    Mex Mulatós Mulatós csatorna

  • play_arrow

    Mex Retro Mex Retro csatorna

  • play_arrow

    Mex Rock Mex Rock csatorna

  • play_arrow

    Mex KPOP KPOP csatorna

  • cover play_arrow

    Élhetőbb világ Kulcsár Ildikóval - Április 30. Élhetőbb világ Kulcsár Ildikóval - Április 30.

Hírek

Új fészekkel várja a gólyákat a szolnoki madarász

today2024.02.13.

Background

Hajdú Tamás rendszeresen segíti a gólyákat, a kunsági állatvédőról a Sokszínű vidék írt.

A Madárfigyelő Szolnok Természetvédelmi Egyesület elnöke gyakran végez önkéntes akciókat, szívén viseli az állatok sorsát.

Hajdú Tamást még 2023. június 25-én riasztották a Rákócziújfaluba, ahol a Zug utcában leszakadt egy gólyafészek. Két elpusztult fiókát talált, a harmadikat sikerült eljuttatnia a Hortobágyi Madárkórházba, neki eltörött a szárnya.

A fióka felépült, és útjára is engedték tavaly nyár végén. A Titász Zrt-nél már korábban is jeleztük a fészek állapotát. Időközben az oszlop cseréje is esedékessé vált, ezért húzódott az ügy. Ám lassan megérkeznek a gólyák, és nem akartam, hogy félig leszakadt fészekben próbálkozzanak, hiszen semmi esélyük nem lenne így a fiókát reptetni – mesélte a madarász a Sokszínű vidéknek.

Miután Tamás hangot adott aggodalmának, a társaság egyik alvállalkozója elvállalta a fészek cseréjét. A természetvédő “ajándékba kapott” egy fészektartó szerkezetet. Hajdú Tamás már csak azért is örült ennek, mert egy ilyen szerkezet nem olcsó mulatság. Átvette a fészektartót, és mellé egy másikat is kapott a Hortobágyi Nemzeti Park munkatársaitól.

Néhány nap alatt elkészítettem a fészekalapokat. Gyalogakác és fűz ágakból dolgoztam. Megpróbáltam egy kicsivel megnövelni a tálca átmérőjét, hogy biztonságosabb legyen a gólyák család számára. Azt remélem, így már elkerülhető az áramütés, amely egyébként rögtön az első kirepülési próbálkozásnál bekövetkezhetne.

A pompás fészekalapokat a tervek szerint február 26-án tudják majd rögzíteni a magasban.

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!