play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Mex Rádió A kedvenc rádióm!

 • play_arrow

  Mex Mulatós Mulatós csatorna

 • play_arrow

  Mex Retro Mex Retro csatorna

 • play_arrow

  Mex Rock Mex Rock csatorna

 • play_arrow

  Mex KPOP KPOP csatorna

 • cover play_arrow

  Mex Délelőtt a Breakpoint Zenekarral 2024.03.01. Mex Délelőtt a Breakpoint Zenekarral 2024.03.01.

Hírek

Két úszó a Magyar Parasport Napja nagykövete

today2024.01.29.

Background

Két úszó, a paralimpiai, világ- és Európa-bajnok Konkoly Zsófia, valamint a nyílt vízen olimpiai ezüstérmes, vb- és Eb-győztes Rasovszky Kristóf lesz az idei a Magyar Parasport Napja nagykövete. Minden évben február 22-e a Magyar Parasport Napja.

A két nagykövet a paralimpiai, illetve olimpiai felkészülése mellett több fórumon népszerűsíti a Magyar Parasport Napját, illetve igyekszik minél több emberrel megismertetni a fogyatékossággal élők sportjának értékeit. A világklasszis sportolók jelen lesznek az MPN központi eseményein – a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) tájékoztatása szerint.

Az MPB – valamint a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége – ebben az évben is tartalmas programokkal készül. Idén is meghirdetik a Lélekmozgató programot, melyben a belföldi és a külhoni óvodások, általános és középiskolások, illetve a felsőoktatás hallgatói testnevelés órákon próbálhatják ki az ajánlott sportjátékokat, vagy szemléletformáló programokon vehetnek részt. A programhoz az önkormányzatok, gyermekvédelmi és szociális intézmények, illetve idén „újoncként” a sportegyesületek is csatlakoznak. A hagyományoknak megfelelően az elhunyt paralimpiai bajnokokra koszorúzási ünnepséggel emlékeznek majd az Olimpia Parkban, illetve lesz nemzetközi konferencia is „Együtt erősebben, mint valaha” címmel. Ezen adják át év fogyatékos sportolókkal foglalkozó edzője díjat.

Az Országgyűlés 2017 végén egyhangúlag határozott arról, hogy minden évben február 22-e a Magyar Parasport Napja, amelyre idén így már hetedszer kerülhet sor. A dátum választása szimbolikus: 1970. február 22-én alakult meg a Mozgásgátoltak Halassy Olivér Sport Clubja.

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!