play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Mex Rádió A kedvenc rádióm!

 • play_arrow

  Mex Mulatós Mulatós csatorna

 • play_arrow

  Mex Retro Mex Retro csatorna

 • play_arrow

  Mex Rock Mex Rock csatorna

 • play_arrow

  Mex KPOP KPOP csatorna

 • cover play_arrow

  Mex Délelőtt a Breakpoint Zenekarral 2024.03.01. Mex Délelőtt a Breakpoint Zenekarral 2024.03.01.

Hírek

Végül a Pécsi Mentőkutyás Egyesület kapta a nyomravezetői díjat

today2024.01.24.

Background

Ennyien még nem kerestek kutyát Pécsen, meg is találták Nalát. A díjat nem fogadták el a nyomravezetők, így a gazdi a Pécsi Mentőkutyás Egyesület részére ajánlotta fel.

2023. december 31-én eltűnt egy cane corso fajtájú kutya Pécsen, az állatott 17 nap keresés után találták meg a Mecsekben, a Kantavári romoknál egy üregben – írta a Bama.

Az állat gazdái létrehoztak létrehozták a „Keressük Nalát!” Facebook csoportot, valamint 500 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlottak fel a kutyus megtalálójának.

Rengetegen mozdultak meg, hogy ráleljenek az eltűnt állatra. A csoportba szinte naponta kerültek ki térképek, ami arról tájékoztatta a keresőket, hogy aznap ki, merre kereste Nalát.

Az elmúlt több mint két hétben a gazdik, családtagok, barátok, civil állatmentők, a végére pedig szinte egész Pécs kereste az eltűnt kutyát.

Nehéz szavakba önteni azt az örömet és hálát, amit éreztünk, amikor megtudtuk, hogy sokan készségesen és önzetlenül csatlakoztatok a kereséshez. Az egész közösség segítőkészsége és összetartása valóban megérintette a szívünket – írták a gazdák január 17-én a közösségi oldalon.

A kutyát végül a Kantavári romoknál, egy üregben találták meg. Két úr látta meg Nalát, és rögtön értesítették a gazdákat, ám a felajánlott díjat nem fogadták el.

Külön szeretném megköszönni és felhívni a figyelmet az urak nemes hozzáállására, hogy nem fogadták el a nyomravezetői díjat. Ez az önzetlenség és a jószándék tovább erősíti hálánkat. A keresés során volt szerencsénk megismerni Pécsi Mentőkutyás Egyesület munkáját. Az egyesület sok tanáccsal látott el minket, amely elősegítette a keresést. Az urak önzetlenségének köszönhetően, ezúton szeretném felajánlani a 500.000,- forint nyomravezetői díjat a Pécsi Mentőkutyás Egyesület számára – fogalmazott Katics Ákos, Nala gazdája.

kutyus köszöni, jól van. Jókedvű, és láthatóan élvezi a visszatért biztonságot és szeretetet. Jó 10 kilót fogyott, de apró adagokkal megkezdték a “súlyának helyreállítását.”

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!