play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Mex Rádió A kedvenc rádióm!

  • play_arrow

    Mex Mulatós Mulatós csatorna

  • play_arrow

    Mex Retro Mex Retro csatorna

  • play_arrow

    Mex Rock Mex Rock csatorna

  • play_arrow

    Mex KPOP KPOP csatorna

  • cover play_arrow

    Mex Délelőtt Vendég: Ács Bernadett Bettina 2024.04.26. Mex Délelőtt Vendég: Ács Bernadett Bettina 2024.04.26.

Hírek

Kiválasztották a Civilút Alapítvány tehetséggondozó program mentoráltjait

today2024.01.21.

Background

A Civilút Alapítvány a zenén keresztül is ajtókat nyit a fogyatékkal élő tehetségek számára

Kiválasztották a Civilút Alapítvány Varázsceruza – Hagyj nyomot a világban Pásztor Annával fogyatékosügyi tehetséggondozó program mentoráltjait, akik lehetőséget kaptak arra, hogy közösen szerezzenek dalokat Pásztor Anna mentorral és Szebényi Dániel zenei producerrel. A mentoráltak közösen, egy csapatként szereznek két dalt és feldolgozzák az Anna and the Barbies együttes Márti dala című számát, melyet a program lezárásaként március 13-án mutatnak be a nagyközönségnek.

Pásztor Anna, a program mentora elmesélte: őt elementáris erővel megérintette az a nyers őszinteség és letisztult adni akarás, amit a mentoráltakban látott. Bevallotta, rá is nagy hatással volt saját szerzeménye.

Elképesztő, hogy milyen ajtókat nyit. Nekem pont a gyerekeim születése előtt jött ez a dal és teljesen megváltoztatta az életemet meg az életfelfogásomat – árulta el a mentor az általa írt Márti dala című számról, amelynek műfaji feldolgozásával pályázhattak az indulók.

Csak az ember számít

“A zenén keresztül nagyon-nagyon sok mindent meg lehet mutatni, nagyon-nagyon sok olyan érzelmet ki lehet fejezni, amit szavakkal nem tudunk.” – fogalmazott Szebényi Dániel, a godfater együttes énekese és dalszerzője. A program zenei producere hozzátette: „Én embereket nézek és nem azt, hogy ki az, aki fogyatékkal él, és ki az, aki nem, vagy ki milyen pokoljáráson ment végig.”

A mentoráltak a zenei képzésen gyakorlati órákon és workshopokon sajátítják el a dalszövegírás, dalszerzés alapjait, tanulnak zenetörténetet, és stílusgyakorlatokkal „melegítenek be” a közös dalszerzésre.

Lehetőség a zenén keresztül

A program célja, hogy a fogyatékosügy a zenén keresztül a kultúra részévé váljon, és a mentoráltak lehetőséget kapjanak tehetségük és a képzés során elsajátított tudástár segítségével arra, hogy zenei területen elkezdhessék építeni pályájukat.

Az érdeklődők a Varázsceruza közösségi oldalán követhetik nyomon a mentoráltak fejlődését, motivációikat – itt hétről hétre videós tartalmakban mutatják be, hol tart a mentorált csapat a dalszerzésben.

https://www.facebook.com/VarazsceruzaProgram

Ők írják újra Márti dalát a Civilút Alapítvány programjában

Kovács Cintia és Kovács Dzsenifer testvérpáros énekesként pályáztak. Látássérültként élik mindennapjaikat. Csupán két éve nyílt ki számukra a világ, amikor a Vakok Állami Intézetében elvégeztek egy három hónapos tanfolyamot és megtanultak közlekedni, a mindennapokban elvégezni azokat a hétköznapi dolgokat, amelyekre szükségük van.

Pintér Norbert mentorált a látásvesztése előtt általános iskolai tanítóként dolgozott, jelenleg magántanulókat tanít és az informatika mellett dalszerzéssel foglalkozik hobbi szinten. Madaras Dorottya énekesként került a programba, a kerekesszékben élő ifjú hölgy színházi és énekesi területen tevékenykedik középiskolai tanulmányai mellett, végzős hallgatóként.

Koncerttámogató kerestetik

„Ruttkay Réka, a Civilút Alapítvány kuratóriumi elnöke jelezte: cégek támogatását várja annak érdekében, hogy a mentoráltak számára további bemutatkozási lehetőséget, fellépéseket tudjanak szervezni.

A programmal az a célunk, hogy a fogyatékosság ügyét a kultúra részévé tegyük. Fő támogatóink mellé szeretnénk még szponzorokat megnyerni az ügyünkhöz, hogy minél több koncertet is szervezhessünk mentoráltjainknak – tette hozzá.

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!