play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Mex Rádió A kedvenc rádióm!

  • play_arrow

    Mex Mulatós Mulatós csatorna

  • play_arrow

    Mex Retro Mex Retro csatorna

  • play_arrow

    Mex Rock Mex Rock csatorna

  • play_arrow

    Mex KPOP KPOP csatorna

  • cover play_arrow

    Élhetőbb világ Kulcsár Ildikóval - Április 30. Élhetőbb világ Kulcsár Ildikóval - Április 30.

Hírek

Speciális műtét segíthetne a súlyos beteg kislányon

today2024.01.17.

Background

Laura 4 éves és egy nagyon ritka és súlyos genetikai rendellenesség miatt nem képes önállóan felállni és járni. Állapotán és életminőségén jelentősen javíthatna egy speciális műtét, amelyet Spanyolországban végeznének el rajta – a beavatkozás azonban 4 millió forintba kerül – írja a hazipatika.com.

Betegsége ellenére is játékos és életvidám a 4 éves Laura, akinél csecsemőkori agyi bénulást és az annak következtében kialakult izomgyengeséget diagnosztizáltak. Az orvosok szerint a kislány tüneteinek hátterében egy nagyon komoly és rendkívül ritka genetikai rendellenesség áll, amely az egész világon csak 5-6 embert érint – hangzott el az RTL riportjában.

5 éves lesz júniusban, de körülbelül egy 8-9 hónapos szintjén van értelmileg” – nyilatkozta a Híradónak Laura édesanyja, Száraz Ilona.

A betegség jelenleg gyógyíthatatlan, ezért a kislány egyetlen lehetősége a javulásra a tüneti kezelés. Ez esetében azt jelenti, hogy folyamatos fejlesztésekre és gyógytornára van szüksége, valamint speciális műtétekkel tudnak segíteni a gyermek izomgyengeségén.

Újabb műtét szükséges

A család akkor kapta vissza igazán a reményt, amikor megtudták, hogy egy világhírű sebész által végzett speciális műtét segítségével akár önállóan is megtanulhat majd járni a kislány. A spanyolországi beavatkozást 2023 májusában végezték el, és a gyerek azóta rengeteget fejlődött, idén áprilisban azonban szüksége lenne egy korrekciós műtétre is, mivel Laura a gyors növekedése miatt ismét izomfeszüléssel és -fájdalommal küzdhet.

A műtéthez összesen 4 millió forintot kell összegyűjtenie a családnak március elejéig. Aki szeretné támogatni céljuk elérését, az alábbi számlaszámra küldheti adományát:

  • Számlatulajdonos: Deák Laura
  • Törvényes képviselő: Száraz Ilona
  • Számlaszám: 11773463-01304053
  • IBAN:  HU02 1177 3463 0130 4053 0000 0000

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!