play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Mex Rádió A kedvenc rádióm!

 • play_arrow

  Mex Mulatós Mulatós csatorna

 • play_arrow

  Mex Retro Mex Retro csatorna

 • play_arrow

  Mex Rock Mex Rock csatorna

 • play_arrow

  Mex KPOP KPOP csatorna

 • cover play_arrow

  Csütörtököt mondunk Eszlári A. Lászlóval - 2024 Július Csütörtököt mondunk Eszlári A. Lászlóval - 2024 Július

Hírek

A világ legkisebb szusiját készíti egy japán étterem

today2024.01.11.

Background

Tokió egyik északkeleti kerületében, Aszakuszában található Sushiya no Nohachi nevű vendéglátóhelyen bárki megkóstolhatja ezt az apró ételt. A japán étterem nagyszerű szusikat kínál, de leginkább arról híres, hogy ott készítik a világ legkisebb szusiját. 

Minden darab csak egy szem rizsből és egy apró szeletnyi feltétből készül, amelyet a legvékonyabb noriba csomagolnak. Minden felszolgált szusi tökéletes remekműnek illik be, hiszen elképesztő türelemmel és hozzáértéssel készül.

Hironori Ikeno, a Sushiya no Nohachi séfje 2002-ben vetette fel a miniatűr szusikészítés ötletét, amikor az egyik vendég azt firtatta, hogy milyen kicsire tudja elkészíteni. Erre azt válaszolta, hogy „olyan kicsire, mint egy rizsszem”, majd bemutatta, hogy nem viccel. Az évek során az étterem nemzetközi hírűvé vált a világ legkisebb szusijának az elkészítésével.

Mérete ellenére a miniatűr szusit valamivel tovább tart elkészíteni, mint a normál méretűeket, mivel az apró hozzávalók összeállításához szükséges a pontosság és a koncentráció. Részben ez az oka annak, hogy a Sushiya no Nohachi csak hetente néhányszor és legfeljebb napi ötször készít apró szusitányérokat a vendégeknek, bár néha kivételt tesznek a külföldi látogatók számára, akik azért utaznak az étterembe, hogy megtapasztalják ezt a különleges élményt.

„Volt egy vendégen, aki Svédországból érkezett, hogy megnézze az apró szusimat, és amint meglátta, szó szerint elsírta magát örömében” – mesélte az Oddity Centralnak Hironori Ikeno a japán étterem séfje.

Amúgy nem lehet magában megrendelni az apró szusitányért az étteremben. Kérésre ingyen szolgálják fel egy normál méretű, körülbelül 50 dollárba kerülő szusifogás mellé.

 

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!