play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Mex Rádió A kedvenc rádióm!

  • play_arrow

    Mex Mulatós Mulatós csatorna

  • play_arrow

    Mex Retro Mex Retro csatorna

  • play_arrow

    Mex Rock Mex Rock csatorna

  • play_arrow

    Mex KPOP KPOP csatorna

  • cover play_arrow

    Mex Délelőtt - Mex vendége Nyutali Norbert ! Mex Délelőtt - Mex vendége Nyutali Norbert !

Hírek

Milliárdos lett, de azért ledolgozta a műszakot a Tesco-futár

today2024.01.04.

Background

Az Észak-Írországban élő Jonny Johnston december 23-án reggel tudta meg, hogy  milliárdos lett.

3,8 millió angol fontot, vagyis csaknem 1,7 milliárd forintot nyert a hatos lottón. Ahogy a férfi a Belfast Telegraphnak elmondta, először el sem akarta hinni a dolgot, arra gyanakodott, hogy valami hiba vagy átverés lehet. De aztán megkeresték az Egyesült Királyság lottóját bonyolító vállalatot, akik megerősítették a nyereményt.

Ilyenkor sokan azonnal felmondanának a munkahelyükön, a helyi Tescónál futárkodó Johnstonnak azonban még volt hátra egy utolsó karácsony előtti műszakja, amit bement ledolgozni. Nem akarta ugyanis, hogy a kollégáira terhelődjön a plusz munka. Így aznap még pulykákat és egyéb karácsonyi alapanyagokat szállított ki a karácsonyi vacsorára készülő vásárlóknak, akiknek fogalmuk sem volt róla, hogy egy milliárdos áll velük szemben.

Johnston 20 éve ugyanazt a hat lottószámot teszi meg.

Még mindig alig hiszem el, ami történt. Egy álom vált ezzel valóra számomra és a családom számára. Mindig keményen dolgoztam, és a nyeremény segítségével olyan dolgokat is megengedhetünk magunknak, amikről korábban csak álmodoztunk – mondta a lapnak Johnston, az anyagi biztonság megteremtését kiemelve, de azért megemlítve egy karibi hajóút lehetőségét is. Dolgozni azonban továbbra is fognak valamilyen formában, ugyanis szerintük nem szabad elszállniuk a nyeremény miatt.

Boldogít-e egy milliárdos nyeremény?

Ez egy érdekes téma, amelyet sokan kutattak és megírtak. A nagy pénznyeremény hatásáról az ember személyiségére nincs egységes válasz, hiszen minden ember más és más módon reagál a váratlan gazdagságra. Néhány lehetséges hatás lehet a következő:

A nagy pénznyeremény tehát nem feltétlenül boldogít vagy boldogtalanná tesz, hanem attól függ, hogy az ember hogyan használja fel, és hogyan viszonyul hozzá. A pénz csak egy eszköz, amely lehetőségeket teremt, de nem pótolja a belső értékeket, a szeretetet, a barátságot, az egészséget és a céltudatosságot, amelyek az igazi boldogság alapjai.

A hirtelen jött nagy pénznyeremény csapdája: Egy cikk, amely felhívja a figyelmet a lottónyertesek gyakori hibáira és a pénznyeremény lelki hatásaira.

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!