play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Mex Rádió A kedvenc rádióm!

 • play_arrow

  Mex Mulatós Mulatós csatorna

 • play_arrow

  Mex Retro Mex Retro csatorna

 • play_arrow

  Mex Rock Mex Rock csatorna

 • play_arrow

  Mex KPOP KPOP csatorna

 • cover play_arrow

  Mex Délelőtt a Breakpoint Zenekarral 2024.03.01. Mex Délelőtt a Breakpoint Zenekarral 2024.03.01.

Hírek

Az Adni Öröm! jótékonysági akció huszonötezer családnak segített idén

today2023.12.25.

Background

Mintegy 25 ezer ajándékcsomag készült a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Adni Öröm! akciójában, amelyeket a szeretetszolgálat még az ünnepek előtt eljuttatott a rászorulóknak.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország 27. Adni Öröm! karácsonyi adománygyűjtő akciója eredményeképpen 2023-ban csaknem 200 tonna élelmiszerből készültek ajándékcsomagok, melyek 25 ezer rászoruló család megajándékozását tették lehetővé – közölte a a szeretetszolgálat.

Idén december 14-e és 19-e között zajlott az Adni Öröm! akció adománygyűjtő kampánya a kijelölt SPAR és INTERSPAR üzletekben, az adománykártyákat pedig december 1-től vásárolhatták meg azok, akik a segítségnyújtásnak ezt a formáját választották.

„A Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkénteseinek kérését meghallgató vásárlók arról tettek tanúbizonyságot, hogy a jó emberek ma is köztünk járnak, és ha lehetőséget kapnak rá, szívesen segítenek. Karácsony előtt a SPAR online shopban vagy az üzletekben megvásárolt adománykártyák révén több mint 6,3 millió forint felajánlás érkezett, a Máltai Szeretetszolgálat adomanyozz.hu weboldalán keresztül pedig további mintegy 5 millió forintot ajánlottak fel a támogatók.

Ebből, valamint a vásárlók által a boltokban személyesen átadott tartós élelmiszerekből pedig 25 ezer ajándékcsomagot állítottak össze munkatársaink. Az ajándékokat az ország egész területén még az ünnep előtt eljuttattuk a rászoruló családoknak, és a szükséget szenvedő embereknek” – idézi a közlemény Romhányi Tamást, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetőjét.

„Tudatosan választottuk az idei Adni Öröm! kezdeményezés mottójául, hogy Az adományod kincset ér, hiszen ezzel is szerettük volna felhívni a vásárlók figyelmét arra, hogy egy kilogramm liszt, egy konzerv, egy csomag tészta vagy egy tábla csokoládé is ajándék lehet ott, ahol nem bővelkednek a mindennapi betevőben az emberek. A felajánlott élelmiszerek egy-egy ajándékcsomagba kerülve valóban karácsonyi meglepetésként szolgálnak, örömet okoznak és bearanyozzák az ünnepet a leghátrányosabb helyzetű családoknál” – mondta Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője.

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!