play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Mex Rádió A kedvenc rádióm!

  • play_arrow

    Mex Mulatós Mulatós csatorna

  • play_arrow

    Mex Retro Mex Retro csatorna

  • play_arrow

    Mex Rock Mex Rock csatorna

  • play_arrow

    Mex KPOP KPOP csatorna

  • cover play_arrow

    Mex Délelőtt Vendég: Ács Bernadett Bettina 2024.04.26. Mex Délelőtt Vendég: Ács Bernadett Bettina 2024.04.26.

Hírek

A Református Szeretetszolgálat a Városligetben gyűjt adományokat

today2023.11.26.

Background

A Magyar Református Szeretetszolgálat és a budapesti Pavilon Kert december 15-ig közösen gyűjti az adventi adományokat a Városligetben. Az akció keretein belül úgynevezett Szeretetdobozokat és kifejezetten gyerekeknek szóló Nyilas Misi Pakkokat gyűjtenek – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Mint kiemelik, a Szeretetdobozokban tartós élelmiszerekkel, tisztálkodási és tisztítószerekkel lehet segíteni a rászoruló családokat és időseket. Olyan termékeket várnak, amelyek legalább fél éves szavatossággal rendelkeznek.

A szervezők közleményükben hangsúlyozzák, hogy a Nyilas Misi Pakkokba, azaz becsomagolt cipősdobozokba olyan új vagy használt, de jó állapotú ajándékokat várnak, amelyeknek bármelyik gyermek örülne, így játékokat, gyermekkönyveket, édességet, sapkát, sálat, kesztyűt.

A Református Szeretetszolgálat minden nap 12 és 18 óra között várja az adományokat

Az adományokat a Magyar Református Szeretetszolgálat 18 év alatti gyermekek számára juttatja majd el a Kárpát-medencében. A szervezők kiemelik, hogy az adományozók a cipősdobozok alját és tetejét mindenképp külön csomagolják be, mert azok tartalmát a gyermekeknek történő átadás előtt ellenőrizniük szükséges.

Kérik azt is, hogy a dobozokon jól látható helyen legyen feltüntetve, kisfiú vagy kislány számára készült a csomag, valamint az is, hogy milyen életkorú gyermeknek szánják az adományt – áll a közleményben.

Az adományokat a hét minden napján 12 és 18 óra között a Pavilon Kert területén lehet leadni.

A Magyar Református Szeretetszolgálat egy református hátterű, keresztyén alapértékekre épülő közhasznú, karitatív szervezet, mely 2006 óta működik. Nemre, vallásra, politikai hovatartozásra való tekintet nélkül, a rászorultság elve mentén nyújtanak segítséget elsősorban a Kárpát-medencében élő nélkülöző emberek számára. Emellett számos külföldi missziót szerveztek az elmúlt években, hogy a természeti és humanitárius katasztrófák által sújtotta térségekben segítsenek.

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!