play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Mex Rádió A kedvenc rádióm!

  • play_arrow

    Mex Mulatós Mulatós csatorna

  • play_arrow

    Mex Retro Mex Retro csatorna

  • play_arrow

    Mex Rock Mex Rock csatorna

  • play_arrow

    Mex KPOP KPOP csatorna

  • cover play_arrow

    Mex Délelőtt Vendég: Ács Bernadett Bettina 2024.04.26. Mex Délelőtt Vendég: Ács Bernadett Bettina 2024.04.26.

Hírek

Licitálj zenekarok ereklyéire a daganatos gyerekek támogatásához

today2023.11.23.

Background

Négy év után újraindul a Bin There és a Budapest Park közös projektje, mellyel daganatos gyerekek részére nyújtanak támogatást.

Ennek lényege, hogy olyan zenekari “szemetet” zárnak palackba, ami a rajongók számára igazi kincs. Kopott pengetők, szakadt gitárhúrok, széttört dobverők, lezúzott mikrofonok, berepedt cintányérok, rongyos setlistek vagy énekesek által, kézzel írt dalszövegek őrzik meg örökre a Parkos bulik rezgéseit.

Ezeket az egyedi, exkluzív ereklyéket most jótékonysági árverésre bocsátják a Vatera oldalán, és a teljes bevételt a Zenével A Rákos Gyermekekért Alapítványnak ajánlják fel.

A Bin There projekt a rock n’roll hulladékgyűjtésre épül: ezek olyan zenekari “szemetek”, amik a rajongók számára értékkel bírnak, és amelyekből kirajzolódik az adott koncert egyedisége. Ezeken keresztül őrzi meg a korszellemet, és palackba zárja a megismételhetetlen koncertpillanatokat.

Olyan ereklyéket gyűjtöttek össze ugyanis estéről estére a színpadról vagy a backstageben, mint a setlist, a törésig püfölt dobverő vagy a szakadásig nyűtt gitárhúr. Ezeket a személyes, egyedi tárgyakat egy plexicsőbe zárták, amit az előadó az aláírásával hitelesített, majd lezárásra került egy kis duct tape-pel, hiszen a produkciót is az tartja össze a színpadon.

51 egyedi tárgyra lehet licitálni, aminek bevétele a daganatos gyerekek gyógyulását zenével segítő alapítványhoz kerül majd

A Fenntarthatósági Napon közönségdíjat nyert Bin There projektben tehát rengeteg Parkos előadó részt vett az elmúlt években, és november 26-ig összesen 51 db egyedi tárgyra licitálhatunk a Vatera oldalán.

Több nemzetközi sztár (LP, Deftones, Billy Talent) kapszuláját is megszerezhetjük, de a hazai zenei paletta színe-java is hagyott hátra nekünk ínyencségeket a Parkos koncertje után. Így például megkaparinthatjuk a Carson Coma dedikált, szakad dobbőrjét, Azahriah aláírt setlistjét, Krúbi kézzel írt dalszöveg részletét vagy éppen a Halott Pénz konfettis kapszuláját.

A közönség szeptemberben a Telepen megrendezett kiállításon már kaphatott egy kis ízelítőt ezekből a különleges relikviákból, most azonban bárkinek lehetősége lesz megvásárolni és a polcra tenni őket. A Vaterán ugyanis árverezésre kerülnek, a bevétel 100%-át pedig jótékonysági célra ajánlják fel.

A befolyt összeget a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány kapja, amelynek alapítójától és önkénteseitől heti rendszerességgel tanulnak gitározni a daganatos gyerekek a Semmelweis Egyetem II-es számú Gyermekklinikáján és a Heim Pál Gyermekklinikán.

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!