play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Mex Rádió A kedvenc rádióm!

  • play_arrow

    Mex Mulatós Mulatós csatorna

  • play_arrow

    Mex Retro Mex Retro csatorna

  • play_arrow

    Mex Rock Mex Rock csatorna

  • play_arrow

    Mex KPOP KPOP csatorna

  • cover play_arrow

    Mex Délelőtt - Mex vendége Nyutali Norbert ! Mex Délelőtt - Mex vendége Nyutali Norbert !

Hírek

Kígyóhúsos pizzát dobott piacra a Pizza Hut

today2023.11.12.

Background

Egy tradicionális, kígyóhússal készülő helyi fogást gondolt újra a Pizza Hut egy közel 130 éves hongkongi étteremmel együtt – számolt be a CNN.

A most piacra dobott pizzára aprított kígyóhús, fekete gomba és kínai szárított sonka került feltétként, vagyis az autentikus kígyópörkölt nélkülözhetetlen összetevői.

A kígyópörköltet Hongkongban és Dél-Kínában is évszázadok óta fogyasztják, különösen a hidegebb hónapokban. Sokan úgy vélik, hogy a kígyóhús gyógyhatású, egészségesebbé teszi a bőrt, kedvező hatással van a test hőháztartására és serkenti a vérkeringést.

„A kígyóhús sajttal és kockára vágott csirkehússal párosítva gazdagabb ízvilágot eredményez” – közölte a Pizza Hut Hong Kong, hozzátéve, hogy a Ser Wong Fun nevű, 1895-ben nyílt hongkongi étteremmel dolgozták ki a receptet.

A CNN megkóstolta a pizzát, cikkükben a kígyóhús állagát a száraz csirkehúséhoz hasonlították. Aki mégis megkívánná az ételkülönlegességet, annak Magyarországról több mint 8500 kilométert kell utaznia, ugyanis nem valószínű, hogy a hazai éttermekbe is elhozza a lánc.

A Pizza Hut Magyarországon

Az első Pizza Hut 1958-ban az Amerikai Egyesült Államokban nyílt meg. Az első külföldi éttermet Kanadában nyitották 1968-ban. Jelenleg több mint 90 országban van Pizza Hut étterem, jelentős részük nem a cég tulajdonában van, hanem franchise szerződés alapján működik.

Magyarországon 1992. április 1-jén Budapesten, a Király utca és a Nagykörút sarkán nyitotta meg első éttermét, melyet további 15 egység követett, Budapesten kívül Győrben, Pécsett, Miskolcon és Szegeden is. A magyarországi franchise jogokat George F. Hemingway (Szabó György) magyar származású amerikai üzletember szerezte meg. Első igazgatója (1991–1995) és az első 12 üzlet megépítője Dobóczky András.

A Pizza Hut lánc rendkívüli népszerűségre tett szert, mint a 3. magyarországi gyorséttermi lánc. Az amerikai típusú serpenyős (deep pan) pizza kedveltté vált a korábban ismert olaszos vékony pizzatészták mellett. A cég vezette be a szervezett formában működő házhoz szállítási szolgáltatást Magyarországon.

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!