play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Mex Rádió A kedvenc rádióm!

 • play_arrow

  Mex Mulatós Mulatós csatorna

 • play_arrow

  Mex Retro Mex Retro csatorna

 • play_arrow

  Mex Rock Mex Rock csatorna

 • play_arrow

  Mex KPOP KPOP csatorna

 • cover play_arrow

  Csütörtököt mondunk Eszlári A. Lászlóval - 2024 Július Csütörtököt mondunk Eszlári A. Lászlóval - 2024 Július

Hírek

Új funkciókkal bővült a Semmelweis Help applikáció

today2023.10.29.

Background

A felhasználók immár a hozzájuk legközelebb eső sürgősségi ellátóhelyet is megtalálhatják egy gombnyomással, továbbá az eddig csak a webalkalmazáson elérhető tudástár mostantól a Semmelweis Help applikáció felületén is látható – tájékoztatta a Semmelweis Egyetem.

Az SE által kifejlesztett applikáció célja, hogy egy olyan megbízható döntéstámogató rendszert nyújtson a felhasználóknak, amellyel segítséget kaphatnak ahhoz, hogy a gyermeken észlelt tünetek milyen szintű egészségügyi ellátást igényelnek – írták közleményükben.

A felület első körben több mint 220 gyermekbetegség mintegy 600 tünetét tartalmazza, vagyis szinte teljes egészében lefedi a gyermekbetegségek terén előforduló legjellemzőbb akut helyzeteket.

A közlemény idézi Kovács Esztert, az intézmény sajtókommunikációs igazgatóhelyettesét, a Semmelweis Help projektvezetőjét, aki elmondta, az alkalmazást használóktól számos visszajelzés, fejlesztési ötlet érkezett. Így most már nem csak arra kapnak javaslatot a szülők, hogy – szükség esetén – keressenek fel egy sürgősségi ellátót, hanem abban is, hogy pontosan hova mehetnek.

Ezért a surgossegi.info csapatával kötött együttműködés révén ezt a funkciót is beépítették a Semmelweis Help felületre, illetve onnan is elérhető az egyetem applikációja – tette hozzá.
Ugyancsak felhasználói kérés volt, hogy az eddig csak a webes felületen hozzáférhető, 220 betegség leírását és a hozzájuk tartozó teendőket listázó tudástár a mobilappban is használható legyen.

A Semmelweis Help applikáció célja hiteles információt adni

Merkely Béla, a felsőoktatási egyetem rektora hozzátette: a mobil és a webes alkalmazás célja ellenőrzött forrásból származó, hiteles és közérthető információt adni a gyerekek egészségi állapotáról. Így amikor az Országos Mentőszolgálat részéről megfogalmazódott a javaslat, hogy a két felületet kössék össze, megkezdték az egyeztetést a surgossegi.info alapítójával, mert a betegutak segítése is ezt a céljukat támogatta.

Németh Franciska, a surgossegi.info alapítója szerint a hazai digitális egészségügyben vannak nagyon jó, de sokszor egymástól elszigetelten működő kezdeményezések. Ugyanakkor a fenntarthatóság jegyében az a hasznos, ha a meglevő és már bizonyított felületeket egymást erősítve használják fel és nem egy újat hoznak létre.
Az alkalmazást júniusi indulása óta több mint 130 ezren használták – írta az SE.

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!