play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Mex Rádió A kedvenc rádióm!

 • play_arrow

  Mex Mulatós Mulatós csatorna

 • play_arrow

  Mex Retro Mex Retro csatorna

 • play_arrow

  Mex Rock Mex Rock csatorna

 • play_arrow

  Mex KPOP KPOP csatorna

 • cover play_arrow

  Mex Comedy 5. évad 11. rész 2. óra - Kabaré válogatás Mex Comedy 5. évad 11. rész 2. óra - Kabaré válogatás

Hírek

A logikai rejtvényfejtő-világbajnokság negyedik helyén a magyar csapat

today2023.10.25. 13

Background
share close

István György, a válogatott csapatkapitánya elmondta: Torontóban rendezték a 16. sudoku-világbajnokság és a 30. rejtvényfejtő-világbajnokság eseményeit. A versenyeken nyelv- és kultúrasemleges logikai feladványok megfejtésével mérte össze a tudását a közel 30 országból érkezett 175 résztvevő. A magyar csapatot a Rejtvényfejtők Országos Egyesülete többfordulós válogatóversenyen választotta ki.

A logikai rejtvények világbajnokságán egyéniben a japán Ken Endo megvédte világbajnoki címét. A magyarok közül Madarassy Pál közgazdász a 16. helyet, Samu Viktor fizikus a 19., Nagy Kartal matematikus a 25., míg Gyimesi Péter matematikushallgató a 26. helyet szerezte meg.

A kiváló egyéni teljesítményeknek és a csapatfordulókban elért jó eredménynek köszönhetően a magyar csapat az Egyesült Államok, Japán és Németország mögött a negyedik helyezett lett – mondta.

Volt már magyar siker a rejtvényfejtő-világbajnokság történetében

Emlékeztetett rá: az 1992 óta megrendezett logikai rejtvényfejtő-világbajnokság története során a magyar válogatott csapatban már ötször volt bronzérmes, míg egyéniben Madarassy Pál 2007-ben világbajnok lett.

A sudoku-világbajnokságot Japán nyerte meg Csehország és az Egyesült Államok előtt. A négyfős magyar csapat – Gyimesi Zoltán, Herke György, Kovács Benedek, Madarassy Pál – a 10. helyet szerezte meg.

A jövő évi versenyeket Kínában rendezik meg, amelyre a válogatóversenyt hamarosan meghirdeti a Rejtvényfejtők Országos Egyesülete – tette hozzá.

Written by: Lázár Csaba

Rate it

Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!

0%