play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Mex Rádió A kedvenc rádióm!

  • play_arrow

    Mex Mulatós Mulatós csatorna

  • play_arrow

    Mex Retro Mex Retro csatorna

  • play_arrow

    Mex Rock Mex Rock csatorna

  • play_arrow

    Mex KPOP KPOP csatorna

  • cover play_arrow

    Mex Délelőtt - Mex vendége Nyutali Norbert ! Mex Délelőtt - Mex vendége Nyutali Norbert !

Hírek

Budapesten adják át a Nemzetközi Fair Play-díjakat október 21-én

today2023.10.06.

Background

Dunai II. Antal olimpiai bajnok labdarúgó október 21-én, veheti át nemzetközi elismerését a Nemzetközi Fair Play Bizottság tanácsának budapesti ülésén.

„Véglegessé vált, hogy október 21-én impozáns helyszínen, a Vár felújított régi lovardájának épületében tartjuk meg a Nemzetközi Fair Play Bizottság tanácsának ülését, majd este ünnepélyes keretek között jutalmazzuk az arra méltó sportolókat, köztük Dunai Antalt” – tájékoztatta az MTI-t Kamuti Jenő, a szervezet elnöke.

Mint korábban ismertté vált, Dunai II. Antal olimpiai bajnok labdarúgó, edző, sportvezető – aki márciusban töltötte be 80. életévét – pályafutásáért érdemelte ki a Jean Borotra Életműdíj diploma fokozatát.

Újabb Fair Play felterjesztés

Kamuti Jenő arról is beszámolt, hogy többek, így Kovács Kokó István olimpiai bajnok ökölvívó javaslatára a testület elé terjesztette Boros Richárd cselekedetét.
„Boros Richárd szeptember végén teljesítette a Sparthatlont, az Athénból Spártáig tartó 246 kilométeres ultramaratont. Ricsi azonban nemcsak saját teljesítményével törődött, hanem egy futótársát is segítette álmai megvalósításában, hogy célba érhessen. A magyar futó tíz kilométerrel a cél előtt észlelte, hogy a japán Sinicsi Mijazaki olyan rossz állapotban van, hogy fel akarta adni a versenyt. Boros azonban belekarolt futótársába, és a célig támogatta őt. A sportszerű cselekedet már a helyszínen is tetszést aratott, és több forrásból jutott el hozzám a híre” – mondta Kamuti Jenő.

A Spartathlon rendkívül kemény és kihívást jelentő ultramaratonverseny, amely az állóképesség és az elszántság széles skáláját teszi próbára. A verseny híres a rendkívül nehéz időjárási körülményeiről, amelyek az éjszaka hideg és a nappal forró hőmérsékletekkel járnak.

A Spartathlon 1983-ban indult útjára és azóta minden évben megrendezik szeptember végén. A versenyen részt vevő futók között sok nemzet képviselteti magát, és a cél az, hogy teljesítsék az ókori spártaiak által állítólag teljesített utat. A Spartathlon az ultramaratonok egyik legrangosabb és legizgalmasabb eseménye, és számos futó vállalkozik rá, hogy kihívásokkal és próbatételekkel teli sportteljesítményt nyújtson.

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!