play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Mex Rádió A kedvenc rádióm!

  • play_arrow

    Mex Mulatós Mulatós csatorna

  • play_arrow

    Mex Retro Mex Retro csatorna

  • play_arrow

    Mex Rock Mex Rock csatorna

  • play_arrow

    Mex KPOP KPOP csatorna

  • cover play_arrow

    Élhetőbb világ Kulcsár Ildikóval - Április 30. Élhetőbb világ Kulcsár Ildikóval - Április 30.

Hírek

Október a látás hónapja – Ingyenes látásellenőrzést kínálnak

today2023.10.03.

Background

Október a látás hónapja, amint azt a Magyar Optikus és Optometrista Szövetség közleményében írja, díjmentes látásellenőrzést, szaktanácsadást és szemüveg-ellenőrzést kínálnak az optikák.

Az egész országban több mint 300 vizsgálati ponton várják a látásellenőrzésre jelentkezőket a már 19. éve megrendezett kampányban október 1. és 31. között az optikák.
A lehetőség nemcsak azoknak fontos, akik szemüveget készülnek vásárolni, mivel a meglévő szemüvegeket is egész hónapban térítésmentesen ellenőrzik a szakemberek, akik a viseléssel, tisztítással, lencsecserével kapcsolatban is szívesen adnak tanácsokat – emelték ki.
A javaslatokat érdemes megfogadni, mert a nem megfelelő szemüveg hordása könnyen fáradékonyságot, fejfájásos panaszokat, általános rossz közérzetet okozhat – tették hozzá.

Hangsúlyozták, hogy a vezetésnél pedig „életbevágóan fontos, hogy tisztán érzékeljük a környezetünket”.

Az idei kampány újdonsága a myopiakontroll-tanácsadás – írták, megemlítve, hogy kutatások igazolják: a rövidlátás gyakorisága, és annak súlyossága meredeken emelkedik a gyermekeknél, fiataloknál. A rövidlátás gyors erősödése kedvezőtlen hatással van a gyermekek életminőségére, iskolai és sportteljesítményére – jelezték.

A rövidlátásnak hosszú távon szövődményei lehetnek, például a retina leválása vagy a szemgolyó megnagyobbodása. A korai diagnózis és kezelés segíthet megelőzni ezeket a problémákat és megőrizni a szem egészségét.
Felhívták a figyelmet arra: a szülők sokat tehetnek, hogy lassítsák gyermekük látásromlásának ütemét.

A látás hónapja kampányban részt vevő optikák listája megtalálható az Október a látás hónapja (latashonapja.hu) weboldalon.

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!