play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Mex Rádió A kedvenc rádióm!

  • play_arrow

    Mex Mulatós Mulatós csatorna

  • play_arrow

    Mex Retro Mex Retro csatorna

  • play_arrow

    Mex Rock Mex Rock csatorna

  • play_arrow

    Mex KPOP KPOP csatorna

  • cover play_arrow

    Mex Délelőtt Vendég: Ács Bernadett Bettina 2024.04.26. Mex Délelőtt Vendég: Ács Bernadett Bettina 2024.04.26.

Hírek

Szeptemberben újra Winelovers 100 nagykóstoló – Csatlakozz idén is az év meghatározó boros eseményéhez!

today2023.08.04.

Background

Corinthia Hotel Budapest (1073 Budapest, Erzsébet krt. 43-49.)
2023.09.16. 14:00-22:00

Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen érmet szerző borok közül idén is kiválasztják a hazai 100 legjobb tételt. Így természetesen a Winelovers 100 nagykóstoló sem maradhat el, ahol ezek a nyertes tételek kivétel nélkül megkóstolhatók egyetlen jegy áráért. Ráadásul a pre-early bird jegyek augusztus 4-ig 4000 Ft-tal olcsóbban érhetők el!

A Winelovers 100 nagykóstoló a Corinthia Hotel Budapest báltermében mára a borkedvelők számára egy kihagyhatatlan boros eseménnyé vált. Nem csoda, hiszen a 100 legjobb bor mellett a kategóriagyőztes tételek is jelen lesznek, a VIP lounge-ban pedig extra tételek kóstolására is jogosultak a vendégek.

Idén már nyolc kategóriában lehetett nevezni a versenyre: az édes borok, a pezsgők, és az illatos fehérek mellett volt reduktív és hordóban érlelt fehérbor kategória is, a vörösek pedig a gyümölcs- és tanninhangsúlyos vörösborok csoportjára oszlottak.

A külföldi tételekkel együtt összesen 840 nevezett bort világszinten elismert szaktekintélyek kóstolták és bírálták. Ezért is figyelemre méltóak az eredmények, hiszen a legnagyobb rutinnal, széleskörű rálátással rendelkező zsűritagok pontozták a beküldött tételeket.

Köztük volt négy Master of Wine: Essi Avellan, Rose Murray Brown, Caro Maurer és Dr. Caroline Gilby; egy Master Sommelier: Czinki Tamás, továbbá sommelier bajnokok, dipWSET szakemberek, borszakírók, nagy kóstolási tapasztalattal rendelkező borkereskedők Londonból, Belgiumból, Svájcból, Németországból, Romániából, Lengyelországból, az Egyesült Államokból.

A zsűri tagjai minden tételt vakon kóstoltak és a nemzetközileg elfogadott 100 pontos skálán, szabadszavas borleírással kiegészítve a megadott érzékszervi bírálati és minőségi szempontok alapján értékelték a borokat. Emellett azt is vizsgálták, hogy az adott bor stílus tekintetében, a kategóriájában mennyire közelít az elvárthoz, az ún. „origóhoz”.

Winelovers 100 Nagykóstoló a hazai legszebb eredmények összefoglalóját adja a résztvevőknek.

Ahogy a vendégek megszokhatták, nemcsak kóstolhatnak, hanem a boros tudásukat is elmélyíthetik, hiszen ingyenes pop-up előadások várják őket, amelyeket a Borkollégium oktatói és a borszakmában tevékenykedő szakemberek tartanak. Az este folyamán pedig a szokásos tombola sorsolásra kerül sor értékes nyereményekért.

A VIP-longe-ba szóló jegyek az elmélyültebb kóstolást teszik lehetővé, valamint egyéb ajándékokkal, extra bortételek kóstolásával járnak. A különböző jegytípusok itt tekinthetőek meg

További információk

A rendezvény Facebook oldala: https://www.facebook.com/events/551221830182733

A rendezvény honlapja:

https://wineloversrendezvenyek.hu/winelovers-100/

A Winelovers 100 magazin honlapja: https://winelovers100.hu/magazin/

A Winelovers Wine Awards borverseny honlapja: https://wineloverswineawards.com/

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!