play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Mex Rádió A kedvenc rádióm!

  • play_arrow

    Mex Mulatós Mulatós csatorna

  • play_arrow

    Mex Retro Mex Retro csatorna

  • play_arrow

    Mex Rock Mex Rock csatorna

  • play_arrow

    Mex KPOP KPOP csatorna

  • cover play_arrow

    Élhetőbb világ Kulcsár Ildikóval - Április 30. Élhetőbb világ Kulcsár Ildikóval - Április 30.

Hírek

Könyvelőváltás egyszerűen, gyorsan

today2023.08.03.

Background

Minden vállalkozás életében eljöhet az a pillanat, amikor szóba kerül a könyvelőváltás. Szommer Tímea, a Szommer Könyvelőiroda vezetője lépésről-lépésre mutatja be mi is történik ilyenkor pontosan.

Kemény követelmények, folyton megújuló jogszabályok, világgazdasági változások rónak nagy terhet ma, a magyarországi vállalkozókra. Cégvezetőként roppant nehéz feladat mindezeket nyomon követni, miközben a vállalkozást is életben kell tartani, annak fejlődéséért kell dolgozni. Ahhoz, hogy minden zökkenőmentesen, az ütemterv szerint haladjon, elengedhetetlen egy megbízható, gyors és pontos könyvelőiroda.

Amikor egy cégvezető úgy érzi, hogy túlnövi a könyvelőjét, aki lehet precíz, pontos és emberileg is tökéletesen megfelelő, de a vállalkozás fejlődésének üteméhez már nem tud alkalmazkodni, el kell gondolkodni a váltáson.

– A könyvelőirodával való kapcsolat minden cégvezetés sajátos igényeit tükrözi. A legtöbb fejlődőképes vállalkozásnak ezen túlmenően bizalmi, tanácsadói oldalról is támogató könyvelőre van szüksége- mondja Szommer Tímea, aki töretlenül hisz abban, hogy cégvezető és könyvelő között is kell, hogy működjön a kémia a vállalkozás sikerességének érdekében.- Sokaknak igénye, hogy beszélgetni tudjon a könyvelőjével, s ez már rögtön feltételezi azt, hogy a könyvelő felkészülten és naprakészen áll rendelkezésre, hogy minden felmerülő kérdésre válasszal tudjon szolgálni, adó-tanácsadást tudjon adni.

Amikor valaki eldönti, hogy könyvelőt vált, legyen ennek bármi az oka, igazán nincs sok teendője. Miután kiválasztotta az új könyvelőirodát és megállapodtak a részletekben, az új könyvelő kéri el a céges dokumentumokat az elődjétől.

– Nálunk, a Szommer Könyvelőirodában nincs ebből gond. Kollegális kapcsolatban állunk a többi könyvelővel, soha nem volt abból probléma, ha valaki átjött hozzánk, vagy ha tőlünk ment át valaki egy másik könyvelő céghez. Az országban három városban vagyunk jelen, Győrben, Budapesten és Nagykanizsán. A váltás oka lehet például az is, hogy elköltözik a vállalkozás, vagy új telephelyet nyit valahol az országban és olyan céget keres, akik több helyszínen is jelen vannak. A mi irodáink például teljesen átjárhatóak. Ha valaki például budapesti székhellyel Győrben és Nagykanizsán is jelen van a cégével, mindhárom helyszínen tudja intézni az ügyeit. Stratégiai partnereinkkel közösen, hiszen mi sem tudhatunk mindent, segítjük és támogatjuk a cégvezetőket- mondja Szommer Tímea.
A könyvelőváltás időpontja nincs meghatározva, de vannak erre kedvezőbb időszakok, mint amilyen például a most esedékes zárások időszaka.

– A főkönyvi kivonat számunkra egy sorvezető, minden fontos információt megkapunk belőle. A zárás időszaka éppen ezért kedvező a könyvelőváltás meglépéséhez, mert frissen kézben van minden fontos dokumentum, az új gazdasági évet már az új könyvelőiroda nyithatja meg. Ez persze nem jelenti azt, hogy az év bármely napján ne lehetne könyvelőt váltani, a cégvezető szempontjából az sem jár több munkával.
Az új könyvelő kiválasztásának fontos kritériumai, hogy a cég jövőbeli terveivel összhangban áll-e a könyvelőiroda szakmai felkészültsége, kapacitása, elérhetősége.

– Manapság sláger téma a KAVOSZ nyújtotta hitelek ügyintézése és a pályázati finanszírozások. Mindkét esetben elengedhetetlen a naprakész, ügyfélközpontú gondolkodásmód, a támogató szakmai háttér, amit csak a legfelkészültebb könyvelőirodák biztosíthatnak. Hiszen mindegyik esetben több évre előre kell tervezni, a beszámolók pontosságán nagyon sok múlik egy cég életében. A Szommer Könyvelőirodánál teljes körű szakmai hátteret, tudást, együttműködést biztosítunk az ügyfeleinknek, jelentős terhet veszünk le a velünk szerződött cégvezetők válláról. Magas szintű szakmai tudással rendelkezünk mind mérlegképes könyvelői, adótanácsadói, nemzetközi adószakértői területeken. Az expanzív gondolkodásmód számunkra azt jelenti, hogy figyeljük a számok, bizonylatok mögött húzódó gazdasági eseményeket, figyeljük vállalkozását, helyzetét és pénzügyeinek alakulását is, hogy egy esetleges negatív hatást megelőzzünk. Forduljanak hozzánk bizalommal. (x)

Forduljon bizalommal a Szommer Könyvelőiroda csapatához!
Tel.: +36-30/267-7700
E-mail: iroda@szommerkonyvelo.hu
Web: www.szommerkonyvelo.hu

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!