play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • play_arrow

  Mex Rádió A kedvenc rádióm!

 • play_arrow

  Mex Mulatós Mulatós csatorna

 • play_arrow

  Mex Retro Mex Retro csatorna

 • play_arrow

  Mex Rock Mex Rock csatorna

 • play_arrow

  Mex KPOP KPOP csatorna

 • cover play_arrow

  Mex Délelőtt a Breakpoint Zenekarral 2024.03.01. Mex Délelőtt a Breakpoint Zenekarral 2024.03.01.

Hírek

A magyarok 90 százaléka elvárja, hogy külföldön is ugyanolyan feltételekkel használhassa mobilszolgáltatásait

today2023.06.27.

Background

A Vodafone ügyfelei immár 51 országban vehetik igénybe az 5G nyújtotta lehetőségeket nyaralásuk alatt

A magyarok 71%-a nélkülözhetetlennek tartja a mobilinternetet a nyaralás során, 10-ből 9-en pedig elvárják, hogy külföldön is ugyanolyan feltételekkel használhassák mobilszolgáltatásaikat, mint hazai környezetben – derült ki a Vodafone Magyarország megbízásából készült friss kutatásból[2]. A felmérésből az is kiderült, hogy a nyaralók 62%-a került már olyan váratlan helyzetbe külföldön, ahol a mobilinternet-elérés segített. Jó hír a Vodafone Magyarország ügyfeleinek, hogy nyaralás közben sem kell lemondaniuk az 5G adta lehetőségekről, köztük a szupergyors letöltésről vagy a HD minőségű videókról, ugyanis a Vodafone 5G roaming szolgáltatása immár 51 országban elérhető.

Magyarországon elsőként a Vodafone indította el mindenki számára elérhető, kültéri 5G hálózatát a fővárosban, amit több hazai nagyváros követett. Hasonlóképpen fontos mérföldkő volt az 5G roaming szolgáltatás elindítása, mely lehetővé teszi, hogy az ügyfelek külföldön is az itthon megszokott feltételek között élhessenek az 5G nyújtotta lehetőségekkel. A Vodafone az elmúlt évek során dinamikusan bővítette az 5G roamingot kínáló országok körét, így immár 51 országban érhető el a mobilszolgáltató 5G roaming szolgáltatása.

A bővítés illeszkedik az ügyféligényekhez, ugyanis ahogy arra a Vodafone megbízásából készített felmérés is rámutatott, a magyarok 87%-a külföldön – nemtől, kortól és lakóhelytől függetlenül – ugyanolyan feltételekkel kívánja használni mobilszolgáltatásait, mint itthon. A mobilinternetet leginkább a fiatal, 15-19 éves korosztály találta nélkülözhetetlennek (80%), őket követi a 20-29 éves korosztály 75%-kal, valamint a 30-39 közöttiek 73%-kal. A kutatásból az is kiderült, hogy a megkérdezettek 62%-a került már olyan váratlan helyzetbe külföldön, ahol a mobilinternet-elérés segített a helyzet megoldásában – a szupergyors internet külföldön is biztosítja például a kapcsolattartást videóhívások formájában, de a tájékozódásban, információkeresésben is kapaszkodót jelent a megbízható internet-hozzáférés.

A kutatás arra is rávilágított, hogy a magyarok külföldön történő tartalomfogyasztása nem különbözik jelentősen a hazaitól. A fiatalok a közösségi médiától, míg az idősebbek a hazai hírolvasástól nem tudnak elszakadni. A 15-19 évesek 72%-ban social media platformokon töltik az időt, míg a 40-50 éves korosztály 54%-ban hazai hírfogyasztásra használják az internetet. Lokális információt (programajánló, nyitvatartás) a válaszadók 60%-a fogyaszt. A külföldön nyaralók körében továbbra is a funkcionális applikációk a legnépszerűbbek: a térképet és útvonaltervezőket a válaszadók 87%-a, az időjárást előre jelző oldalakat 73%, míg a banki és pénzügyi digitális szolgáltatásokat 58% használja.

A fent ismertetett ügyféligényekre is reagálva a Vodafone Magyarország ügyfelei június közepétől 51 országban vehetik igénybe az 5G roaming szolgáltatást, amely számos európai és Európán kívüli országban is elérhető, többek között a magyarok körében az elmúlt években legnépszerűbb úticéloknak számító[3] Horvátországban, Olaszországban, Görögországban, Spanyolországban, valamint a KSH szerint a magyarok körében legnépszerűbb nem európai desztináción, az Amerikai Egyesült Államokban is.

A Vodafone a jövőben további szolgáltatókkal tervez stratégiai megállapodást kötni annak érdekében, hogy az ügyfeleknek külföldi útjuk során se kelljen lemondaniuk az 5G szolgáltatás előnyeiről. A szolgáltató azon ügyfelei, akik 5G-képes készülékkel és díjcsomaggal rendelkeznek, külön díjfizetés nélkül élvezhetik az ötödik generációs hálózat előnyeit külföldön is. A Vodafone 5G roaming szolgáltatásáról további információ itt érhető el.

Háttéranyag:

A Vodafone Magyarország kutatásról:

A magyarok külföldi internetezési szokásait vizsgáló reprezentatív kutatást a Vodafone Magyarország megbízásából az Opinio készítette, több mint 1200 fő megkérdezésével, 2023 júniusában.

Az 5G roaming az alábbi országokban érhető el a Vodafone Magyarország ügyfelei számára június közepétől:

 

 1. Amerikai Egyesült Államok
 2. Ausztrália
 3. Ausztria
 4. Belgium
 5. Brazília
 6. Bulgária
 7. Ciprus
 8. Csehország
 9. Dánia
 10. Dél-Korea
 11. Egyesült Arab Emírségek
 12. Egyesült Királyság
 13. Észtország
 14. Finnország
 15. Franciaország
 16. Fülöp-szigetek
 17. Gibraltár
 18. Görögország
 19. Horvátország
 20. Hollandia
 21. Hong-Kong
 22. Indonézia
 23. Izland
 24. Izrael
 25. Írország
 26. Japán
 27. Kanada
 28. Katar
 29. Kína
 30. Kuvait
 31. Lengyelország
 32. Lettország
 33. Luxemburg
 34. Makaó
 35. Málta
 36. Németország
 37. Norvégia
 38. Olaszország
 39. Omán
 40. Portugália
 41. Románia
 42. Spanyolország
 43. Svájc
 44. Svédország
 45. Szaúd-Arábia
 46. Szlovénia
 47. Tajvan
 48. Thaiföld
 49. Törökország
 50. Új-Zéland
 51. Vietnám

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!