play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Mex Rádió A kedvenc rádióm!

  • play_arrow

    Mex Mulatós Mulatós csatorna

  • play_arrow

    Mex Retro Mex Retro csatorna

  • play_arrow

    Mex Rock Mex Rock csatorna

  • play_arrow

    Mex KPOP KPOP csatorna

  • cover play_arrow

    Mex Délelőtt Vendég: Ács Bernadett Bettina 2024.04.26. Mex Délelőtt Vendég: Ács Bernadett Bettina 2024.04.26.

Hírek

A forró napokon jól jönne egy oázis otthon? Ezekkel dobhatjuk fel a kertet!

today2023.06.06.

Background

A nyári hónapok egyet jelentenek a kikapcsolódással és a pihenéssel, ilyenkor mindenki szeret kicsit megállni és lazítani a mindennapok során is. És a hétköznapokon hol máshol is lehetne ehhez jobb helyet találni, mint a saját kertünkben? Ebben a cikkben bemutatunk néhány hasznos ötletet és kerti kiegészítőt, amelyekkel könnyen a tökéletes oázissá alakítható a kert.

3 szempont a medence kiválasztásához

Egy biztos: a nyár nincs vízpart és strand nélkül! Sajnos nem mindig van lehetőség kiugrani a strandra és csobbanni egyet a hűsítő medencében. Azonban szerencsére ez nagyon könnyen orvosolható azzal, ha otthonra szerzünk be egy medencét.

A megfelelő medence kiválasztásához néhány szempontot érdemes figyelembe venni.

  • Mekkora hely áll rendelkezésre a kertben? A medence méretének passzolnia kell a kert arányaihoz. Egy kisebb kert esetén egy felfújható, hordozható medence is tökéletes lehet arra, hogy a hőségben megmártózzunk. Egy nagyobb kertben viszont akár már beépített medencében is lehet gondolkodni.
  • A medence anyaga: A medence tartóssága és időtállósága nagyob függ az anyagától is – a leggyakrabban műanyagból, betonból vagy fémből készülnek. Mindegyik anyagnak megvan az előnye és a hátránya is. Például egy műanyag medence könnyen kilyukadhat, azonban rendkívül praktikusan tárolható a téli hónapokban és egyszerűen mozgatható. Azt kell alaposan átgondolni, hogy melyik típus passzol leginkább az igényeinkhez, a lehetőségeinkhez és a kertünkhöz.
  • A karbantartás és tisztítás: A medencét időről időre ki kell takarítani, hogy kellően higiénikus és biztonságos legyen. Egy nagyobb medence esetén a karbantartás akár igen sok időt és energiát is elvihet.

A valódi pihenés titka? Függőágyak és hintaágyak

A kertből nem hiányozhat a hintaágy és/vagy a függőágy sem, hiszen a nyári pihenés elengedhetetlen részeit képezik. Nincs is annál jobb, mint az árnyékban egy függőágyban vagy hintaágyban kellemesen ringatózva lazítani, olvasni vagy akár aludni.

Ezeknél a kerti bútoroknál rendkívül fontos, hogy olyan tartós anyagú darabokat válasszunk, amelyek megfelelően ellenállnak az időjárás viszontagságainak, például az UV-sugárzásnak, a nedvességnek és a korróziónak. Emellett a biztonságra is oda kell figyelni: stabil, masszív, jól rögzíthető példányokat érdemes vásárolni, hogy az esetleges baleseteket mindenképp megelőzzük.

A hangulatvilágításról se feledkezzünk meg!

Nem utolsó sorban pedig néhány fényfüzért és földbe szúrható napelemes lámpát is érdemes beszerezni. Ezekkel igazán különleges atmoszférát teremthetünk az esti órákban: gyakorlatilag varázslatos és hangulatos helyszínt alakíthatunk ki a saját kertünkben. Ráadásul funkcionalitás szempontjából sem utolsó a hangulatvilágítás, hisz általa az éjjeli órákban is biztonságosan és magabiztosan közlekedhetünk az udvaron.

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!