play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Mex Rádió A kedvenc rádióm!

  • play_arrow

    Mex Mulatós Mulatós csatorna

  • play_arrow

    Mex Retro Mex Retro csatorna

  • play_arrow

    Mex Rock Mex Rock csatorna

  • play_arrow

    Mex KPOP KPOP csatorna

  • cover play_arrow

    Mex Délelőtt Vendég: Zsigó Ferenc (Mookie Brando) 2024.03.28. Mex Délelőtt Vendég: Zsigó Ferenc (Mookie Brando) 2024.03.28.

Hírek

Tündérek között, és már tanyavilágon is gyógyulhatnak a betegek a Nevetnikék Alapítvány segítségével!

today2023.05.26.

Background

Év eleje óta a pécsi székhelyű Nevetnikék Alapítvány munkatársai 73 önkéntes segítségével ezúttal Kaposváron, Szigetváron és Dombóváron tették szebbé a betegek környezetét.

Szigetváron a gyermekosztályt sikerült teljesen befejezni. Minden kórteremben más-más mesetéma kapott szerepet, a folyosót viszont számos kedves tündér teszi vidámabbá. Kaposváron két védőnői- és háziorvosi gyermekrendelő vált barátságosabbá. Dombóváron pedig egy krónikus beteg felnőttosztályára varázsoltak realisztikus tanyavilágot.

Két hónapig tartott maga a tervezés, és a kórházzal való egyeztetés, majd ezt követően három hónapon keresztül szombatokon, és sokszor vasárnap, vagy hétköznap délután is mentek a kórházba az önkéntesek festeni. Minden festést egy 45 perces oktatással kezdtek, amikor átvették, aznap milyen ecsetkezelési-, színkeverési technikát fognak alkalmazni.

  • Mivel az önkénteseink nagyon sokfélék, viszont a közösségi élmény mellett szeretnénk, ha esztétikus is lenne az elkészült kórterem, vagy folyosó. – mondta Kőműves Glória, a Nevetnikék vezetője. – A képzés azt a célt szolgálja, hogy egységes stílusban tudjanak alkotni az önkéntesek. Nagyon sokan jelentkeznek hozzánk, és segítenek szívesen. Az önkénteseket viszont nekünk kell megtanítani jól segíteni. Így az ő sikerélményük is nagyobb, miközben valódi értéket teremtenek.

Márciusban a Nevetnikék nehéz anyagi helyzetbe került, a hirtelen megnövekedett feladatok számát, az önkéntes létszámot a támogatói létszám nem követte.

  • Sikerült márciusban annyi támogatást elnyerni, hogy májusig betudjuk fejezni a festéseket, és ez nagyon sokat jelent. – mondta Glória. – Viszont újabb feladatok várnak ránk, és szeretnénk a régió kórházait továbbra is segíteni mindhárom programelemmel. Hiszünk abban, hogy gyógyulni egy vidám, barátságos környezetben sokkal gyorsabban lehet.

A három befejezett mesefalat a következő években több száz beteg csodálhatja meg. Következő nagy feladatként pedig a gyermeksebészet új osztályát fogják megtervezni, akik várhatóan jövőre visszaköltöznek a József Attila útra.

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!