play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Mex Rádió A kedvenc rádióm!

  • play_arrow

    Mex Mulatós Mulatós csatorna

  • play_arrow

    Mex Retro Mex Retro csatorna

  • play_arrow

    Mex Rock Mex Rock csatorna

  • play_arrow

    Mex KPOP KPOP csatorna

  • cover play_arrow

    Élhetőbb világ Kulcsár Ildikóval - Április 23. Élhetőbb világ Kulcsár Ildikóval - Április 23.

Hírek

Legyél jó mindig! További rendszeres támogatókat keres a Nevetnikék Alapítvány

today2023.05.10.

Background

Fontos, hogy állandó tett legyen mindenkiben, hogy segít. Vannak olyan problémák, amiket egyedül nem lehet megoldani. De egy apró támogatás lélekemelő tud lenni a sötét pillanatokban. Ebben hisznek a Nevetnikék Alapítvány önkéntesei, amikor bemennek a beteg gyerekekhez. Nem csak ünnepnapokon. Mindennap. És ebben hisznek a Nevetnikék rendszeres támogatói. Mind a négyszázan. Most viszont olyan további támogatókat keresnek, akik apró adományukkal segítik a munkájukat. Minden hónapban.

A Nevetnikék Alapítvány 15 éve működik: beteg gyerekeknek tartanak élményprogramokat Pécsen és Kaposváron, mesefalat festenek a kórtermekben, játékokat készítenek számukra. 2021-ben országos hírűvé vált a Bajnok utcai házért folytatott kampányuk, amikor két hónap alatt 42 milliót gyűjtöttek rá össze. Rá egy évre sikeresen felújították a házat, és beköltözhettek. Ezt követően viszont hirtelen nőtt nagyot a szervezet. Jelenleg négy város kórházában több száz gyermekkel foglalkoznak, és ehhez arányosan az önkénteseik száma is nagyot bővült.

– Tavaly 1700 gyermeknek gyártottunk le játékot, és több, mint 600 gyermeknek tartottunk foglalkozást. 450 önkéntes segítette a munkánkat. Idén a négy hónap alatt már 500 játékot legyártottunk, és közel 400 gyermekkel foglalkoztunk. Dombóváron, Szigetváron, Kaposváron is mesefigurásra festjük a kórházi folyosókat, és készülünk a pécsi tervekkel. Még soha ezelőtt nem tudtunk egy időben ilyen sok gyermek kórházi gyógyulását könnyebbé tenni. Viszont ezt nagyon jó látni. – nyilatkozta Kőműves Glória, programvezető.

– A ház egy egyszeri kampány volt, amikor több ezren álltak mellénk. De jó lenne érezni, hogy amit csinálunk, az minden nap fontos mások számára is. Jelenleg több, mint 400 rendszeres támogató havonta 1.200.000,- forintot ad össze a kórházlátogató programjukra. Viszont jelenleg 1,5 millió forintot költünk az önkéntesek képzésére, eszközeikre, a pszichológiai megsegítésükre. Így további rendszeres támogatókat keresünk.

Egy havi rendszeres adomány nem csak anyagilag, lelkileg is nagyon sokat tud adni egy alapítványnak. A támogatót pedig jó érzéssel tölti el, hogy apró adományával hozzátud járulni egy számára fontos ügyhöz.

A Nevetnikék Alapítvány a beteg gyermekek lelki megtámogatását segíti különféle módszerekkel. Aki őket támogatja, fontosnak tartja, hogy a gyerekekre odafigyeljenek a kórházakban is, és hozzátud járulni a Nevetnikék fejlődéséhez. Szerencsére egy-ketten már országosan is felfigyeltek a témára. Várnak mindenkit, aki csatlakozna hozzájuk.

Segíteni a nevetnikek.hu/rendszeres-adomanyozas oldalon keresztül lehet.

Written by: Lázár Csaba


Töltsd le az appot és csatlakozz a Messenger, Viber csoporthoz!